Kultura

ZBOG KIŠE Jazziana Croatica premještena sa Srđa u Kazalište Marina Držića

Jazziana Croatica

Zbog najave padalina i  vremenskih nepogoda, koncert Borne Šercara i Jazziane Croatice najavljen za danas održat će se u Kazalištu Marina Držića u 21:30 sati, umjesto u amfiteatru Excelsa nekretnina na Srđu, kako je bilo planirano, javljaju iz Igara.

Jazziana Croatica, koju čine vrsni jazzisti, saksofonist Vojkan Jocić, pijanist Zvjezdan Ružić, kontrabasist Tihomir Hojsak i bubnjar Borna Šercar, sastav je originalnog etno-jazz zvuka, osnovan sa željom očuvanja hrvatske glazbene baštine, a upravo je baština inspiracija za njihovu originalnu jazz glazbu, koja bi trebala biti autohtona i imanentna podneblju i vremenu u kojem nastaje. Voditelj Jazziane Croatice, skladatelj, bubnjar i udaraljkaš Borna Šercar bio je član Big Banda HRT-a, a djeluje i u Hrvatskom baroknom ansamblu, Simfonijskom orkestru HRT-a, Zagrebačkoj filharmoniji, Vojnom simfonijskom puhaćem orkestru, Orkestru HNK u Zagrebu i drugima.

Njihov prvi album „A little Book of Notes“ koji objedinjuje obrade antologijskih djela hrvatske glazbe poput Bersinih „Sunčanih polja“ i Gotovčevog Kola iz „Era s onoga svijeta“ nagrađen je diskografskom nagradom Porin u kategoriji za najbolju jazz skladbu 2010. godine. Drugim albumom „Nehaj“ Šercar tematizira povijesne trenutke i krajolike svoje inspiracije; od senjskih uskoka, preko poezije Vladimira Nazora i glazbe Blagoja Berse, a nagrada Porin ovom albumu je pripala za skladbu „Melancholy“ u kategoriji najbolje jazz skladbe 2012. godine.

Pročitajte još

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist

U SUBOTU U TEATAR! Alma Prica u sapunici ‘Španjolski komad’

Dulist

EVO ŠTO VAS ČEKA Zanimljiva gostovanja u Kazalištu Marina Držića

Dulist