Crna kronika

Zbog bakljade i nereda u Francuskoj uhićena trojica navijača iz Metkovića i Dubrovnika!

Zbog bakljade i nereda u Francuskoj uhićena trojica navijača iz Metkovića i Dubrovnika!

Dubrovačka policija privela je u nedjelju trojicu navijača za koje se sumnjiči za sudjelovanje u izgredima na stadionu u Saint-Etiennu u Francuskoj za vrijeme utakmice Hrvatske i Češke, doznaje se u utorak iz neslužbenih izvora.
Informaciju o uhićenjima u Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj nisu mogli potvrditi, već su sve upite preusmjerili na Ravnateljstvo policije. Kako se doznaje, jedan osumnjičenik uhićen je u Metkoviću, a dvojica u dubrovačkom predgrađu Mokošica. Sva trojica su uz kaznenu prijavu za izazivanje nereda predana pritvorskom nadzorniku, a nakon izlaska pred Općinski sud u Dubrovniku pušteni su na slobodu uz mjeru zabrane prisustvovanja sportskim natjecanjima do okončanja postupka.
Inače, u vezi s izgredima u Francuskoj u Splitu su uhićena četvorica osumnjičenika koje je sudac istrage saslušao i odredio im istražni zatvor te jamčevinu za svakog od njih u iznosu od 40 do 60 tisuća kuna. Sva četvorica Splićana u dobi od 20 do 24 godine privedeni su u subotu na Općinsko državno odvjetništvo, a u nedjelju im je sudac istrage nakon ročišta odredio jednomjesečni istražni zatvor i jamčevinu. Policija ih sumnjiči za kazneno djelo izazivanja nereda počinjenog iz mržnje prema većem broju osoba “uz uporabu oružja ili opasnog oruđa ili dovođenja u opasnost života ili tijela drugih osoba ili do dovođenja znatne imovinske štete”. Za to kazneno djelo izgrednici mogu biti kažnjeni od šest mjeseci do pet godina zatvora.

FOTO: Ilustracija

Pročitajte još

U hotelu Vis 2 pronađeno beživotno tijelo muške osobe

Dulist

TUŽNA VIJEST Preminula je cijenjena arhitektica Olivera Bravačić

Dulist

Napustio nas je Ivo Jelić, jedan od osnivača dubrovačkog HDZ-a

Dulist