Županija

‘ZAŽELI’ U Stonu održana radionica o programu zapošljavanja žena

'ZAŽELI' U Stonu održana radionica o programu zapošljavanja žena

Informativna radionica o programu zapošljavanja žena ‘ZAŽELI’ održana je u četvrtak 3. kolovoza u prostorima obnovljene tvrđave Veliki kaštio u Stonu.

Radionicu je vodila državna tajnica u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava Katarina Ivanković Knežević. Svrha navedenog predstavljanja i informativne radionice bila je potpunije upoznavanje dionika na području Županije s značajkama programa i važnosti uključivanja u projekt ‘ZAŽELI’.

Program zapošljavanja žena ‘ZAŽELI’ naglašava promicanje socijalne uključenosti i suzbijanja siromaštva. Projektne aktrivnosti provodit će jedinice lokalne samouprave i neprofitne organizacije u trajanju do 30 mjeseci, a namijenjen je zapošljavanju žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada, s naglaskom na žene starije od 50 godina, žene s najviše završenom srednjom stručnom spremom, žene s invaliditetom, žene žrtve trgovanja ljudima, liječene ovisnice, žene žrtve obiteljskog nasilja, beskućnice.

Projekti će se provoditi u ruralnim područjima i na otocima te u onim područjima u kojima je stopa nezaposlenosti i stopa dugotrajne nezaposlenosti viša od hrvatskog prosjeka. S obzirom na značaj i opseg ovog projekta, Dubrovačko-neretvanska županija je organizirala predstavljanje projekta ‘ZAŽELI’ i informativnu radionicu za sve predstavnike gradova i općina na području Županije, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje , razvojnih agencija, centara za socijalnu skrb, socijalnih ustanova i udruga osoba s invaliditetom koji djeluju na području Županije.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist