Grad

Završeni radovi na Palijativnom odjelu dubrovačke bolnice

Završeni radovi na Palijativnom odjelu dubrovačke bolnice

Povodom završetka radova na Odjelu za palijativnu skrb Opće bolnice Dubrovnik župan Nikola Dobroslavić sastao se sa gradonačelnikom Grada Dubrovnika Androm Vlahušićem, biskupom dubrovačkim mons. Matom Uzinićem, upraviteljem Zaklade „Blaga djela“ Nikolom Obuljenom, sanacijskim upaviteljem Opće bolnice Dubrovnik Jerkom Ferrijem Certićem i ravnateljem Doma zdravlja Dubrovnik Brankom Bazdanom.

Sporazum o suradnji na realizaciji projekta uređenja Odjela za palijativnu skrb i produženo liječenje Opće bolnice Dubrovnik vrijednom 10, 5 milijuna kuna potpisan je u studenome 2012., a kojim je na 4. katu objekta „D“ Opće bolnice Dubrovnik na 1700 metara četvornih osigurano 60 kreveta. Trideset kreveta je za bolesnike na Odjelu za palijativnu skrb, a čije troškove pokriva Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, a ostalih trideset je predviđeno za Odjel onkologije. O prijemu bolesnika odlučivat će se na temelju stručnih kriterija, javljaju iz Županije.

– Završetkom radova na Odjelu za palijativnu skrb ne prestaje briga za naše sugrađane, posebno one starije životne dobi – istaknuo je župan Dobroslavić.

Svi sudionici sastanka izrazili su zadovoljstvo ostvarenjem ovog značajnog projekta kojim će Dubrovnik i OB Dubrovnik biti jedna od prvih bolnica u Hrvatskoj koja ima poseban i ovako kvalitetno uređen Odjel za palijativnu skrb.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist