Županija

ZAVRŠENA INSTALACIJA Vjetroelektrana Rudine u pogonu do kraja godine!

ZAVRŠENA INSTALACIJA Vjetroelektrana Rudine u pogonu do kraja godine!

Na platou Lisačkih Rudina početkom prošlog tjedna dovršeno je postavljanje posljednje, dvanaeste turbine buduće Vjetroelektrane Rudine.

Investitor, tvrtka RP Global, očekuje kako će do kraja studenog ishoditi svu potrebnu dokumentaciju za početak rada druge vjetroelektrane na području Dubrovačko-neretvanske županije. Gradnja VE Rudine započela je krajem prošlog ljeta, nakon ishođenja svih potrebnih dozvola i suglasnosti.

– Na projektu Vjetroelektrane Rudine, koji se zbog brojnih razloga izvan našeg utjecaja predugo pripremao, na lokaciji Lisačke Rudine u Općini Dubrovačko primorje konačno je nakon ishođenja svih potrebnih dozvola i suglasnosti krajem ljeta prošle godine započela gradnja. Kako smo uvijek i obećavali, od tog časa aktivnosti na gradilištu idu potpuno u skladu s našim planom aktivnosti te se nakon dovršetka građevinskih radova i puštanja u pogon novoizgrađene trafostanice Rudine 20/110 kV sredinom srpnja započelo s podizanjem vjetroturbinskih generatora. Od tog trenutka na najbolji smo način iskoristili izuzetno povoljno vrijeme i s današnjim danom (5. rujna, op. a.) je trebala završiti instalacija i posljednje 12. turbine – istaknuo je za DuList Bojan Reščec, regionalni direktor društva RP Global u Hrvatskoj. Turbina je do kraja instalirana prošlog ponedjeljka.

Više o ovoj temi pročitajte u tiskanom izdanju Dulista, koji se od 9. rujna nalazi u prodaji.

Pročitajte još

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist

Bliže se kraju radovi na cavtatskoj rivi

Dulist