Aktualno

Završena edukacija u ugostiteljstvu i turizmu

Završena edukacija u ugostiteljstvu i turizmu

Protekla dva tjedna u hotelu „More“ u Dubrovniku održala se edukacija u ugostiteljstvu i turizmu Adriatic za barmene/ice i savjetnike/ice za vino koja je okupila oko 40 sudionika koji su tijekom dvotjednog programa usvojili korisna stručna znanja.

Edukaciju je provela ustanova za obrazovanje odraslih Adriatic Educatio u partnerstvu s Badel 1862 i Maraskom, a vrijednost i potrebu profesionalnog   usavršavanja zaposlenih u ugostiteljstvu prepoznala je i Dubrovačko-neretvanska županija koja je također podržala  ovaj projekt.

-Dubrovnik je turistička destinacija koja podnosi samo izvrsnost u  svakom poslu pa tako i u ovome i konstantno moramo ulagati u obrazovanje i u ovakve i slične programe educiranja. Sasvim sigurno ćemo nastaviti podržavati ovakve projekte stručnog usavršavanja zaposlenih u ugostiteljstvu-kazao je o projektu Maro Kristić, pročelnik Upravnog odjel za turizam, more i poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije.  
Polaznici su tijekom dva  tjedna edukacije od tima vrhunskih predavača stekli znanja o pravilnom miješanju barskih pića, socijalnim vještinama u ugostiteljstvu, usvojili su osnovne pojmove o enologiji, načinu posluživanja i ostalim segmentima vinarstva, te stekli profesionalne vještine potrebne za samostalan rad u restoranima i hotelima visoke kategorije. Turizam, unatoč krizi, generira prihode i stvara potrebu za zapošljavanjem obrazovanog i stručnog osoblja, a edukacije poput ove povećavaju konkurentnost  na tržištu rada i podižu razinu usluge. 
 
-Ugostiteljski djelatnici koji su prošli naš program i dobili uvjerenje za barmene odnosno savjetnike za vino dokazano podižu razinu usluge u ugostiteljstvu što je za županije poput Dubrovačko-neretvanske kao izrazito turistički orijentirane jako bitno. Drago mi je što su ugostitelji pokazali veliki interes i što su njihove reakcije pozitivne, a iz dosadašnjeg iskustva pokazalo se da postoji i visok stupanj zapošljavanja naših polaznika jer se obrazovanjem zaposlenih u ugostiteljstvu bavimo već više od osam godina-kazao je Ante Peroš direktor Adriatic Educatio.

Pročitajte još

Nila Miličić Vukosavić dobitnica nagrade HRT-a za životno djelo

Dulist

JUBILARNI MIDSUMMER SCENE FESTIVAL Za desetu godišnjicu ‘Put oko svijeta’

Dulist

[FOTO] DIVNA MLADOST Župljani i Konavljani primili sakrament potvrde

Dulist