Grad

ZAVOD OBJAVIO PRVE REZULTATE ISPITIVANJA More je za kupanje!

ZAVOD OBJAVIO PRVE REZULTATE ISPITIVANJA More je za kupanje!

Prvi rezultati ispitivanja kakvoće mora pokazuju kako more udovoljava uvjetima Uredbe o kakvoći mora za kupanje, izvijestio je Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije.
Prva ispitivanja započela su 23. svibnja prema kalendaru ispitivanja Ministarstva zaštite okoliša i prirode. Ispitivanja se provode na 116 točaka u županiji u četrnaestodnevnim intervalima prema Uredbi o kakvoći mora za kupanje (NN 73/08).

-Tijekom jučerašnjeg dana (30.05.) uzorkovani su uzorci mora na plažama Šulić, Danče, Hotel Bellevue, Hotel Palace, Hotel Neptun i Hotel Dubrovnik President u vremenu od 9:50 do 10:50 h. Analiza je u tijeku, a prvi rezultati ispitivanja udovoljavaju uvjetima Uredbe. Obzirom da trenutno postoji problem odvodnje otpadnih voda na lokaciji Mala Petka uzorkovanja i analize kakvoće mora na spomenutim lokacijama nastavit će se svaki dan, a o eventualnim prekoračenjima graničnih vrijednosti obavjestit će se javnost od strane nadležnog županijskog Upravnog odjela – navode iz Zavoda za javno zdravstvo.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist