Zanimljivosti

ZAVIČAJNA UDRUGA NEUM Stočani stižu u Dubrovnik

ZAVIČAJNA UDRUGA NEUM Stočani stižu u Dubrovnik

Ove nedjelje, 26. listopada, u organizaciji Zavičajne udruge Neum u Dubrovniku, ispred Crkve svetog Vlaha nastupit će članovi HKUD Stolac.

Program njihova gostovanja započinje dolaskom te nedjelje autobusom na Pile u 9,00 sati, otkuda kreću sa svojom župnom zastavom i natpisom župe i uz pjesmu preko Straduna, uz pozdrav Crkvi sv. Vlaha i dubrovačkoj prvostolnici, a nakon toga program se nastavlja Svetom misom u dubrovačkoj katedrali u 10 sati, koju će uz katedralnog župnika don Stanka Lasića, predvoditi župnik župe Svetog ilije Proroka iz Stoca, don Rajko Marković.

U misnom slavlju sudjelovat će i članovi HKUD Stolac, Crkveni zbor mladih i Klapa „šest“, a stolački srednjoškolci pročitat će misna čitanja i molitvu vjernika. Poslije Svete mise u Katedrali, članovi HKUD Stolac održat će koncert, te predstaviti pjesme i igre Hrvata stolačkog kraja, ispred Crkve svetog Vlaha, s početkom u 11 sati. Potom će organizatori pripremiti zajedničko druženje domaćina i gosta, a nakon toga slijedi posjet dubrovačkim zidinama i ostalim znamenitostima u Dubrovniku.

Pročitajte još

ANDRO VIDAK NAJAVIO SVEČANO OTVORENJE: Neizmjerno sam zahvalan zbog velike podrške dubrovačke javnosti!

Andrea Tomurad

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist

PLAVO DOGAĐANJE Niz prezentacija o problemu otpada u moru, demonstriran i robotski sustav

Dulist