Crna kronika

ZAUSTAVLJENI Evo tko je sve pokušao preći granicu protekli vikend!

ZAUSTAVLJENI Evo tko je sve pokušao preći granicu protekli vikend!

Policijski službenici Policijske postaje Gruda tijekom proteklog vikenda u dva su odvojena slučaja spriječili dva strana državljanina u pokušaju nezakonitog ulaska u Republiku Hrvatsku.

U prvom se slučaju radi o 26-godišnjem državljaninu Albanije koji je tijekom popodnevnih sati u petak, 13. studenog zatečen u osobnom vozilu crnogorskih nacionalnih oznaka u mjestu Palje Brdo u Konavlima. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je albanski državljanin nezakonito ušao u RH i to pješice preko brda Debeli Brijeg nakon čega se ukrcao u spomenuto vozilo kojim je upravljao crnogorski državljanin, a s kojim se u vozilu nalazio putnik, također državljanin Albanije koji su državnu granicu prešli zakonito preko GP Karasovići.

Zbog pomaganja u nezakonitim migracijama vozač i putnik iz vozila prekršajno su sankcionirani dok je albanskom državljaninu koji je nezakonito prešao državnu granicu određena dvogodišnja zabrana ulaska i boravka u RH, te je postupkom readmisije predan graničnoj policiji Crne Gore.

U drugom se slučaju radi o državljaninu Albanije koji je u subotu, 14. studenog prilikom ulazne granične kontrole na GP Karasovići policijskim službenicima na uvid dao krivotvorenu albansku putnu ispravu. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krivotvorenja isprave predan je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Pročitajte još

Sudac istrage odbio odrediti istražni zatvor maloljetnim nasilnicima iz Uvale

Dulist

OTKRIVENO ZLOČINAČKO UDRUŽENJE U Hrvatsku prokrijumčarili najmanje 305 kilograma marihuane

Dulist

Vozio s 2,5 promila alkohola u krvi, ostao bez dozvole na tri mjeseca

Dulist