Crna kronika

ZAUSTAVIO GA PRESRETAČ Magistralom vozio 200 na sat!

ilustracija policija mjerenje brzine kazne

Na državnoj cesti D-8, dionica Bistrina – Zaton Doli jučer, 25. listopada, oko 16.25 sati, zaustavljen je 40-godišnji državljanin RH s prebivalištem u BiH, vozač osobnog vozila BiH nacionalnih oznaka, u prekoračenju dozvoljene brzine kretanja vozila.

Vozač se kretao u pravcu Splita, a uređajem za nadzor brzine kretanja vozila (tzv. presretač) izmjerena je brzina kretanja od 198 km/h (umanjeno za 10%-178 km/h) na cesti van naseljenog mjesta gdje je brzina ograničena na 90 km/h.

Za počinjen prekršaj brzine vozač je kažnjen novčanom kaznom i zaštitnom mjerom vremenskog ograničenja korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju RH.

-Podsjećamo da je kretanje vozilom neprilagođenom brzinom i dalje glavni uzrok prometnih nesreća, poglavito onih u kojima se događaju najteže posljedice, odnosno smrtna stradavanja i teška tjelesna ozljeđivanja. Apeliramo na sve sudionike u prometu da se, u cilju vlastite, ali i sigurnosti ostalih sudionika u prometu, pridržavaju prometnih propisa – ističu iz PU dubrovačko-neretvanske.

Pročitajte još

U hotelu Vis 2 pronađeno beživotno tijelo muške osobe

Dulist

TUŽNA VIJEST Preminula je cijenjena arhitektica Olivera Bravačić

Dulist

Napustio nas je Ivo Jelić, jedan od osnivača dubrovačkog HDZ-a

Dulist