Aktualno

Zatvaranje Godine milosrđa i Godine sv. Vlaha

Zatvaranje Godine milosrđa i Godine sv. Vlaha

U nedjelju, na svetkovinu Krista Kralja, svečano se zatvara jubilejska Godina milosrđa i Godina sv. Vlaha, a tom će se prigodom blagosloviti i predstaviti obnovljeno svetište dubrovačke katedrale.

Misno slavlje u katedrali s početkom u 18 sati u nedjelju predvodit će dubrovački biskup mons. Mate Uzinić. Samoj svečanosti zatvaranja jubilejskih godina prethodi trodnevni program u Katedrali Gospe Velike.

U četvrtak u 18:00 sati održava se misno slavlje, zatim u 18:30 sati slijedi izložba dječjih radova i prigodni umjetnički program pod nazivom ‘Dubrovačke osnovne škole katedrali’.

U petak od 17 do 18 sati održava se duhovno-glazbeni program Vijeća za katehizaciju i novu evangelizaciju, a u 18 sati počinje misno slavlje koje predvodi fra Mario Knezović. Nakon mise slijedi duhovni program Vijeća za posvećeni život. Po završetku liturgijskih čina, na sjevernom vanjskom zidu katedrale bit će prikazana zanimljiva 3Dmapping prezentacija ‘Sveti Vlaho u likovnoj umjetnosti’

U subotu u 18 sati počinje misno slavlje, a zatim u 19:30 sati slijedi svečani koncert na kojem nastupaju Dubrovački simfonijski orkestar, klapa Kaše, klapa Ragusa i Katedralni madrigalisti, dirigent je Tomislav Fačini, solisti Ilijana Korać Teklić i Giorgio Surjanjr (na programu će biti djela L. Sorkočevića, W. A. Mozarta, F. Schuberta, J. Kraljića, V. Dragojevića, K. Nystedta).

Pročitajte još

Dragovoljci HRM Dubrovnik na prijemu kod komodora Dojkića

Dulist

DODIJELJENO DESET ‘A’ DRŽAVNIH STIPENDIJA Saznajte tko su najbolji studenti Sveučilišta u Dubrovniku

Marko Džamarija

SANITAT POZIVA Javite se ako želite banak na gruškoj placi

Dulist