Zanimljivosti

Zašto bi trebali jesti banane poslije svakog obroka?

Zašto bi trebali jesti banane poslije svakog obroka?

Banane su mnogima oduvijek bile omiljeno voće za međuobrok, desert, u kašama ili nekim drugim kombinacijama koje su bogatile svojom neodoljivom slatkoćom.

Iako su dobrobiti banane poznate svakome, postoji par činjenica zbog kojih ćete ih još više zavoljeti i jesti u svako doba dana i noći, prenosi Steth News.

Održavaju kardiovaskularno zdravlje na nivou
Ako jedete banane tri puta dnevno srce će vam itekako biti zahvalno jer u sastavu banana možete pronaći hranjive tvari koje su ključne za vaš organizam poput kalija, vitamina B6, vlakana i vitamina C. Bitno je smanjiti unos natrija kako bi se osigurali od bolesti srca.

Snižavaju krvni tlak
Budući da su bogate kalijem, vrlo učinkovito djeluju na vaš krvni tlak i u ovom slučaju biste trebali smanjiti unos natrija kako bi bolje djelovale na tlak.

Protiv anemije
Blijedi ste i bez energije? Pokušajte sa bananama nakon svakog obroka i vidjet ćete kako vam se diže razina energije.
One su odličan izvor željeza u borbi protiv anemije.

Preveniraju karcinom
Banane su supervoće koje pomaže u prevenciji od karcinoma zbog velikih količina vitamina C u svom sastavu, koji je poznat po tome što uklanja slobodne radikale iz tijela koji uzrokuju rak.

Zaustavljaju starenje
Banane će vam pomoći u održavanju mladolikog izgleda i održavanju kože zategnutom jer potiču produkciju kolagena u vašem tijelu.

Pročitajte još

BRAVO! Sven Dragobratović od kockica izradio ‘Mini Dubrovnik’

Dulist

BLOG MUZEJA I GALERIJA KONAVALA SLAVI ROĐENDAN U 4 godine 720 ‘samoniklih priča’

Dulist

Kumkvat – malen, snažne arome i ljekovit

Dulist