Grad

ZARADILI 11 MILIJUNA KUNA Ovo je TOP 5 najuspješnijih agencija

ZARADILI 11 MILIJUNA KUNA Ovo je TOP 5 najuspješnijih agencija

Nakon što smo u prošlom broju DuLista pretresli poslovanje dubrovačkih ugostitelja, izdvojivši pet tvrtki koje su 2014. godine ostvarile najveću neto dobit, na red je došlo poslovanje putničkih agencija i touroperatora.

Zanimljivo je spomenuti kako je prema podacima Fine, iz obrađenih godišnjih financijskih izvještaja, u 2014. godini, u odjeljku djelatnosti putničkih agencija, organizatora putovanja (turoperatora) i ostalih rezervacijskih usluga, na razini Hrvatske poslovalo 1.624 poduzetnika. Njih 57 posto poslovalo je s dobiti, a 43 posto je iskazalo neto gubitak.

Ukupan prihod poduzetnika u djelatnosti putničkih agencija i touroperatora lani je iznosio 4,5 milijardi kuna u odnosu na 4,3 milijarde, koliko je iznosio 2013. godine, što označava porast od 5,1 posto.

Gledajući financijske podatke objavljene na stranici www.boniteti.hr pet putničkih agencija i touroperatora s područja Dubrovnika, koje su u 2014. godini ostvarile najveću neto dobit, zajedno je zaradilo nešto više od 11 milijuna kuna (11.073.900).

Tko se našao na prvom mjesto TOP5 ljestvice, a tko je ostvario neto dobit od preko 3 milijuna kuna pročitajte u novom broju DuLista, koji se od prošle srijede nalazi na kioscima.

Pročitajte još

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist