Aktualno

“Zar će nam cijela riva biti bez stabala?”

"Zar će nam cijela riva biti bez stabala?"

Jadranka Šimunović ispred Zelenog Foruma Rijeke dubrovačke, Eko-Omblića & Zelenog Sunca i Zelenog telefona Eko-Fona poslala je otvoreni eko apel komunalnim službama Cavtata za spas zdravih stabala na rivi u Cavtatu.

Jadranka Šimunović izražava zabrinutost zbog nove sječe stabala, te u pismu navodi kako od petka popodne (13. travnja) dobivaju uznemirene dojave mještana Cavtata preko Zelenog telefona Eko-Fona. Na rivi se kane, naglašava Šimunović, posjeći stoljetni bor te dva 70-godišnja zdrava brijesta kao i dvije stoljetne palme!

– Zar će nam cijela riva biti bez stabala, pitaju se ogorčeni Cavtaćani, pogledajte samo kako izgleda onaj prostor ispred crkve Sv. Nikole gdje su lani posječena dva zdrava bora, posađeni su čempresi koji su sada polusuhi!?

Dijelimo zabrinutost mještana Cavtata koji nam se često javljaju na naš Zeleni telefon- Eko-Fon i prigovaraju kako se i Cavtat i njegova riva sve više betonira, sječe vrijedno zelenilo (prisjetimo se i sječe mediteranskih stabala kod plaže Kamen mali, u uvali Tiha, zatim poviše Albatrosa,oko Hotela Croatia …).

Slikoviti Cavtat upravo je atraktivan i po svom zelenilu i ne dozvolite da mu se ijedno stablo posječe samo zato što smeta pogledu ili što priječii proširenju budućeg kafića ili parkinga! – piše eko aktivistica Jadranka Šimunović.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist