Kultura

ZANIMLJIVA VEČER Classical Vs. Film Music u Dvoru

ZANIMLJIVA VEČER Classical Vs. Film Music u Dvoru

Dubrovački simfonijski orkestar najavljuje koncert pod nazivom „Classical Vs. Film Music“ u utorak, 11. listopada u Kneževom dvoru s početkom u 21 sat.

U prvom, klasičnom dijelu koncerta, predstavit će se violončelist Vid Veljak, a koncertom će ravnati Veton Marevci. Imat ćemo priliku poslušati Divertmento u D duru, KV 136 W. A. Mozarta te Koncert za violinčelo i orkestar br. 2 u D duru, Hob VIIb/2 J. Haydna.

Iako mlad, violončelist Vid Veljak pobjednik je brojnih natjecanja među kojima su i međunarodna natjecanja Antonio Janigro u Poreču te Daleki akordi u Splitu, a 2015. godine bio je finalist prestižnog violončelističkog natjecanja “Guilhermina Suggia” (Porto, Portugal). Kao solist nastupao je uz pratnju čuvenog Stuttgartskog komornog orkestra, Zagrebačkih solista, Riječkog komornog orkestra, Simfonijskog orkestra HRT-a i Zagrebačke Filharmonije, a na koncertu u utorak i po prvi put s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom.

Veton Marevci godine 2010./2011. upisuje orkestralno dirigiranje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi maestra Uroša Lajovica. U sezonama 2011.-2013. djelovao je kao jedan od dirigenata Zagrebačkog orkestra mladih (ZOM-a). Početkom 2015. godine po prvi puta ravna Zagrebačkom filharmonijom, nakon čega godinu dana obnaša dužnosti asistenta dirigenta istog orkestra s kojim ostvaruje dvije izvedbe Orffove Carmine Burane.

U drugom dijelu koncerta Veton Marevci ravnat će orkestrom koji će izvesti popularnu filmsku glazbu, odnosno teme nekih od najpoznatijih filmova i TV serija kao što su Titanic, Kum, Pirati s Kariba, James Bond, Igra prijestolja, poznata djela H. Mancinija, C. Santane i druga. Ovaj program kojeg je Dubrovački simfonijski orkestar počeo izvoditi u posljednjih godinu dana, okuplja i oduševljava brojne posjetitelje.

Više informacija dostupno je na službenoj stranici Dubrovačkog simfonijskog orkestra www.dso.hr, a za koncert vrijede uobičajene povlaštene cijene ulaznica za umirovljenike (20 kn), korisnike Libertasovog pokaza (10 kn), studente s kulturnom iskaznicom (besplatan prolaz) kao i za građane stare gradske jezgre te popust od 30% za sve ostale građane. Povlaštene ulaznice moguće je kupiti isključivo u uredu Dubrovačkog simfonijskog orkestra (Slanica-Revelin), a karte po regularnim cijenama i u gift shopu Dubravka na Pilama, u Luži i u agenciji Perla Adriatica na Pločama. Ulaznice se također mogu kupiti sat vremena prije početka koncerta pred Dvorom. Za dodatne informacije zvati na 099 2211 585.

Pročitajte još

[FOTO] SPOMEN IZLOŽBA Marita Kisić Kamić predstavila umjetnička djela od plastičnih boca

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist

ART RADIONICA LAZARETI Plesna predstava kao reakcija na rat u Ukrajini

Dulist