DuList IN

ZANIMLJIVA RADIONICA Školarci spravili 15 jela od kamenica

ZANIMLJIVA RADIONICA Školarci spravili 15 jela od kamenica

U Turističkoj i ugostiteljskoj školi Dubrovnik održana je prva radionica u sklopu promocije i jačanja kompetencija strukovnih zanimanja za turizam 2017. za projekt stonska kamenica – suvremeni gastronomski izazov.

Tijekom prve radionice, javljaju iz TUŠ-a, prigotovljeno je 15 jela od kamenica. Radi se o samonikloj kamenici (Ostrea Edulis) koja je u potpunosti nestala iz Europe, a ovdje se zadržala do današnjeg vremena.

-Cilj projekta je obuhvatiti i povezati različite dionike u turizmu jer uvođenjem u ponudu i promoviranjem stonske kamenice i jela prigotovljenih od stonske kamenice na suvremen način te sljubljivanjem tih jela s lokalnim vinima, korištenjem stonske soli proizvedene i dan danas na isti tradicionalan način uz stonske zidine, stvara se jedinstven i zaokružen turistički proizvod. Kroz projekt stonska kamenica – suvremeni gastronomski izazov želimo prikazati bogatstvo i različite načine pripreme jela od stonske kamenice, ukazati na sklad lokalnih vina s tim jelima te povezati gastronomiju, povijesno i kulturno naslijeđe čime ćemo dati još jedan doprinos promidžbi zanimanja u turizmu i ugostiteljstvu. Na ovaj način bi se osnažila ukupna konkurentnost destinacije s naglaskom na Ston i Malostonski zaljev uz izvrsnu promidžbu deficitarnih zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu – ističu iz Turističke i ugostiteljske škole.

Nadalje navode kako je u tijeku priprema za tisak Kuharice koja je prevedena na engleski jezik te je u završnom dijelu planirana organizacija i održavanje seminara s ciljem vrednovanja postignuća rezultata projekta i njegov utjecaj na ispunjavanje ciljeva javnog poziva.

Pročitajte još

[FOTO] Brojni ljubitelji kamenica uživaju u Malom Stonu, pogledajte koga smo ‘uhvatili’!

Dulist

RESTORAN ORSAN Već od subote tradicionalni klasici i noviteti u prepoznatljivom ambijentu

Dulist

Dubrovački zet najavio predstavu o kraljici estrade – Seve nacionale

Dulist