Županija

Zamjenica župana u posjeti stonskim prvašićima

Zamjenica župana u posjeti stonskim prvašićima

Zamjenica župana Žaklina Marević posjetila je prvašiće u Osnovnoj školi Ston i Područnoj školi Ponikve te svim učenicima prvih razreda u ime župana Nikole Dobroslavića, Dubrovačko-neretvanske županije te svoje osobno poželjela uspješan početak školovanja.

„Želim vam da veselo krenete u svoje đačke klupe, da stječete nova znanja, stvarate nova prijateljstva. Želim vam da budete dobri učenici i, ono najvažnije, da budete dobri ljudi“, poručila je zamjenica stonskim pvašićima.

Zamjenica je roditeljima učenika prvih razreda uputila čestitke te im kazala da uvijek budu uz svoju djecu i prate ih te surađuju s učiteljima, dok je učiteljicama poželjela uspjeh u radu i puno strpljivosti.

Učenike prvih razreda u Stonu i Ponikvama, ali i u ostatku županije, danas su dočekali besplatni udžbenici, koje je osigurala Dubrovačko-neretvanska županija kao jednu od mjera poticanja demografskog razvoja. Tako je za udžbenike 821 prvašića iz proračuna osigurano 700 tisuća kuna.

Da je ova mjera potrebna i da je Županija prepoznala potrebu poticanja demografskog razvoja, dokazuje i činjenica da je ove godine broj učenika prvih razeda u blagom padu u odnosu na lani. Tako je u OŠ Ston lani upisano 17, a ove godine 16 prvašića, a na području cijele županije 821, dok ih je prošle godine bilo 829.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist