Grad

Zamjenica Tokić u radnom obilasku Osojnika u pratnji čelnika Vodovoda i Čistoće

Zamjenica Tokić u radnom obilasku Osojnika u pratnji čelnika Vodovoda i Čistoće
Zamjenica gradonačelnika Orlanda Tokić u pratnji suradnika i čelnika komunalnih poduzeća Vodovod i Čistoća obišla je jučer područje Tehničko-tehnološkog bloka na Osojniku te područnu školu Osojnik i pripadajući vrtić.

Povod obilasku zemljišta u vlasništvu Grada Dubrovnika jest početak postupka izrade Urbanističkog plana uređenja ‘Tehničko-tehnološki blok Osojnik’, a prema Odluci Gradskog vijeća od 21. srpnja ove godine.

Tijekom obilaska terena usuglašene su potrebe gradskih tvrtki koje iste imaju za izdvojenim pogonima i tehničko-tehnoloških rješenjima u okviru javnih djelatnosti koje obavljaju. Čistoća Dubrovnik na ovom području planirani ustrojiti soritnicu s pretovarnom zonom koja će se koristiti za odvoz komunalnog otpada van gradskog područja nakon zatvaranja odlagališta Grabovica, dok je Vodovod iskazao potrebu za postrojenjem za obradu mulja koji nastaje u procesu pročišćivanja otpadnih voda. Na predmetnoj nekretnini planirano je i formiranje odlagališta za mineralne sirovine, što je obveza jedinice lokalne samouprave.

Zamjenica Tokić sa suradnicima također je obišla i vatrogasni dom na Osojniku. Sredstva za ovu vrijednu investiciju donacijama je prikupila dugogodišnja prijateljica Dubrovnika i dobrotvorka, gospođa Olga Stoss, a objektu nakon rekonstrukcije i nadogradnje prethode završni radovi opremanja. Osim za potrebe DVD-a Osojnik, nova zgrada vatrogasnog doma svakako će Sočanima i Salačkama biti od koristi i za brojne društvene potrebe. Na Osojniku se susrela i s ravnateljicom Dječjih vrtića Dubrovnika Bojom Milan Mustać te je obišla prostorije Područne škole Osojnik i dječjeg vrtića ‘Ježić’ otvorenog u sklopu škole. Vrtić trenutno pohađa 31 dijete, od toga osam jasličkog i devetoro predškolskog uzrasta, a o djeci skrbe tri odgojiteljice i jedna kuhinjska radnica. Zbog opravdanih potreba za dodatnim kapacitetima, zamjenica Tokić prisutnima je izložila plan gradske uprave za dogradnjom objekta škole.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist