Aktualno

Zalažemo se za „drugi“ Dubrovnik

Zalažemo se za „drugi“ Dubrovnik

Skoro 500 ljudi do sada je potpisalo je internet peticiju „Podrška Slavenu Tolju i zaštita prava na slobodu izražavanja stavova građana“ koja je pokrenuta na www.ipetitions.com.

 
– Potpisom ove peticije izražavam podršku Slavenu Tolju koji je izbačen s koncerta grupe TBF, održanom 19.4.2012. godine, u klubu Revelin, u Dubrovniku. Prilikom izbacivanja iz kluba ovaj poznati konceptualni umjetnik i aktivist je fizički i psihički napadnut i ozlijeđen od strane voditelja kluba i njegovih zaštitara. Napad na Slavena Tolja bio je potaknut majicama s natpisom "Srđ je naš" koje su članovi benda TBF obukli za vrijeme koncerta. Građanska inicijativa "Srđ je naš", čiji je Tolj istaknuti aktivist, zalaže se za pravo na javni prostor i ustaje protiv nezakonitih posezanja privatnog kapitala i određenih političkih interesa za javnim dobrom – objašnjavaju peticiju njeni pokretači.
 
Također se navodi kako „svojim potpisom osuđujem ponašanje vlasnika kluba Revelin i od njega angažiranih zaštitara, kao i postupanje djelatnika MUP-a. Vrijednosti koje, na ovaj način, klub Revelin propagira, nasilje, dominaciju privatnog interesa nad javnim, nepoštivanje različitosti, svoje mjesto ne mogu naći u Gradu Slobode / in urbe libertatis“.
– Stoga se kao slobodni i slobodoumni građani i građanke zalažemo za DRUGI DUBROVNIK koji ne tolerira nasilje bilo koje vrste te apeliramo na zaštitu građana pri izražavanju vlastitih mišljenja, a nadasve se zalažemo za poštivanje javnog interesa –  zaključak je peticije.
 
PETICIJA
 
 

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist