Vaše vijesti

Zakucalo „Lapadsko srce“ ljubavi i veselja

Zakucalo „Lapadsko srce“ ljubavi i veselja

U Osnovnoj školi Lapad od ove godine počelo je kucati “Lapadsko srce”. Svaki njegov otkucaj širi ljubav i veselje, uljepšava dan za danom.

Zakucalo je tako 10. listopada u Domu za starije i nemoćne Dubrovnik na Pilama. Naši su učenici posjetili umirovljenike i u danu u kojem obilježavamo zahvalnost za plodove zemlje isprepreli svoj djetinji osmijeh s mudrošću starih u veliko SRCE života.

“Lapadsko srce” su: Mihaela Đuho, Ivana Kurtela, Marta Cvjetković, Leonie Čirjak, Mihaela Đanić, Ana Baletin, Anamarija Lučić, Laura Klešković, Kenan Česić, Ljudevit Pergjoni, Klara Curić, Karla Tolić, Anadora Kukrika, Maja Stojanović, Magdalena Mustapić, Aida Česić, Ana Beno i Lorena Kukulj.

Plesom, pjesmom i recitacijom toliko su razveselili naše sugrađane u najljepšoj životnoj dobi da su i neki od njih zaplesali. Radost je bila obostrana, a radosti nije odoljela ni štićenica doma, inače učiteljica u mirovini koja je učenicima pročitala svoje pjesme te im objasnila kako je u mladosti svojim rukama mijesila kruh. U holu ovog lijepog doma ostalo je Lapadsko srce koje su izradile kreativne i marljive ruke lapadskih učenika kao trajno sjećanje na jedan trenutak kojeg opisuje ljubav i poštovanje.

Bio je ovo prvi susret s našim sugrađanima, jedan na potpuno drugačiji način obilježen Dan kruha, kojim su lapadski učenici željeli uljepšati životni trenutak, a u sklopu teme Misli na druge, na kojoj se temelji ovogodišnji Kurikulum naše Škole Humanost, radost i veselje ubrzo će lapadski učenici donijeti i u Vrtić Radost.

Bravo za lapadske učenike i njihove profesorice, Ivanu Klarić i Sandru Merdžan, koje su osmislile projekt!

Tekst i foto: OŠ Lapad

Pročitajte još

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist