Peškafondo

ZAKAŠNJELA DEKLARACIJA Kome se tresu gaće?

ZAKAŠNJELA DEKLARACIJA Kome se tresu gaće?

U Bruxellesu je zadnjih tjedana vladao potpuni košmar zbog ruskog zauzimanja Krima, pa su tako i naši, gradski, EU parlamentarci imali toliko silnih obveza da se danima nisu micali iz europske prijestolnice.

Povukli su se u svoje urede, okružili asistentima i sažimali misli o Krimu, ruskoj opsadi. Silno su pokušavali iznaći neko spasonosno rješenje. Napetost je, napokon, posljednjih dana ipak nešto popustila pa se Šuica uspjela ‘spustiti’ do Grada kako bi sudjelovala na tematskoj sjednici Grada Dubrovnika, onoj na kojoj se raspravljalo o položaju i statusu Dubrovnika. Koliko je jako vijest o jedinstvenom stavu svih vijećnika odjekla u Bruxellesu svjedoči činjenica kako Šuica nije uspjela ostati do samog kraja. Morala je hitno nazad. Sreća po nas pa je u Belgiji ostao Valjalo kako bi potanko objasnio europskim zastupnicima što se tog povijesnog dana događalo Pred Dvorom 1.

A koliko je u Hrvatskoj ozbiljno shvaćeno izglasavanje Deklaracije o položaju i statusu Dubrovnika pokazali su nacionalni mediji, koji su redom izvjestili kako je ovog ponedjeljka u grušku luku uplovio prvi ovogodišnji cruiser. To je vijest! O Deklaraciji ni riječi. Čemu uostalom, kad je Deklaracija zakasnila najmanje godinu dana i uopće nije jasan smisao defilea za govornicom kojeg su uprizorili gradski vijećnici. Sve će se Milanoviću počet’ tresti gaće od Dubrovačke Deklaracije, pa će najednom promijeniti stav. Ma kako da ne…

Nego jeste li čuli da su se Andro i Pero V. opet zakačili. Navodno mu (Peru V.) nije prenamjenjena neka parcelica u građevinsku u novom GUP-u. Pa se stao inatit. Pa su dedeesovci na zadnjoj sjednici GV-a dijelili žute kartone. Pokušali su demonstrirati malo sile. Nego nije više vijest to što su se njih dva posvađali, već što su se opet pomirili. Zapravo Pero V. je popustio, pa je tako naglo odlučio obustaviti danima najavljivanu pressicu. Jer zamislite razmjere štete koje bi ovaj Grad trpio da je Vlahušić stao smjenjivati sve Perove direktore, pročelnike, predsjednike, članove… Deranju, Petrušića, Miloslavića. A tek pročelnika Perića, pred sam početak sezone. Pa nastao bi totalni kaos. Nebi preživjeli ovu turističku godinu…

Burno je i u esdepeu. Centrala je odlučila da članovi njihove stranke više ne mogu sjedati u upravnim vijećima i odborima gradskih tvrtki. Esdepeovci mogu bit direktori. Fala Bogu da je tako, jer oni su ipak, njih troje paćenika, svojim znanjem, stručnošću i osobnošću zaradili ta mjesta, a ne partijskom iskaznicom… I dok se Gojun bavi papirologijom i tumačenjem statutarnih odredbi, njegov stranački šef će i ubuduće dolazeći u Grad paradirat s Vlahušićem. Gojun, tko je taj Mladen Gojun – pitat će se pritom premijer Zoki.

A hadeze, hm. Novom se predsjedniku uvijek davalo 100 dana, pa ćemo tako i mi Matu. Vrijeme je počelo curiti…

Adio Vam

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Otvoreno o životu prije i nakon kobnog 21. listopada 2001. Tko je Zlatko Milić danas?

Barbara Đurasović

OKRUGLI 600. BROJ! Podižemo cijenu novine za 7 centi, a plaću novinara na 1050 eura!

Barbara Đurasović

‘MIRNE DUŠE’ U POLITIKU Pravi, pošteni i rehabilitirani

Barbara Đurasović