Aktualno

ZAHVALA NAJVJERNIJIMA Atlantska plovidba proslavila 59. rođendan!

Atlantska plovidba

Dubrovačka brodarska tvrtka Atlantska plovidba proslavila je 59. obljetnicu svog osnivanja. Ove godine svečanost je prvi put upriličena u Atlant centru, odnosno u novim uredima Atlantske plovidbe d.d. u koje su se uselili u proljeće ove godine nakon brojnih desetljeća provedenih na staroj adresi: Od Svetoga Mihajla 1.

– Održana svečanost je bila tradicionalna, kao i svake godine, kad se toga dana prije svega želimo zahvaliti našim najvjernijim pomorcima i radnicima koji su svojim dugogodišnjim predanim radom dali dio sebe ovoj kompaniji. Pored dodjele novčanih jubilarnih nagrada, posebno je svečano bilo za sve one naše pomorce i radnike koji su ove godine navršili čak 30 godina neprekidnog rada u Atlantskoj plovidbi. Njima je dodijeljena nagrada „Dobro more“ koja se sastoji od statue i pjesme „Dobro more“ – ističu iz uprave Atlantske plovidbe.

Nagrada se, naime, dodjeljuje svake godine onima koji su u tkivo ove kompanije utkali svojih 30 godina života i rada, a samo iznimno, svakih pet godina, i drugim pojedincima izvan tvrtke koji su svojim radom i zaslugama značajno doprinijeli uspjehu Atlantske plovidbe.

– Od osnutka do današnjih dana brojni su pomorci, a ponajviše iz našega Grada, na brodovima Atlantske plovidbe svojim radom osigurali egzistenciju za sebe i svoje obitelji. Da je taj rad bio uspješan, najbolje govori podatak da Atlantska plovidba slavi već 59. obljetnicu plovidbe svim morima svijeta, stalno razvijajući i modernizirajući svoju flotu. Krećući se u svjetskim pomorskim krugovima znamo da je iznimno mali broj brodarskih tvrtki koje uspješno posluju toliko dugi niz godina.

No, iako je naša flota brodova mlada u svjetskim razmjerima, ipak se ne želimo opustiti tako da i u ovom trenutku imamo u gradnji čak četiri novogradnje u NR Kini, što nam daje vjeru da ćemo, krizi usprkos, i dalje uspješno broditi svim morima svijeta i pronositi ime našega Grada i višestoljetne pomorske tradicije – ističe se u priopćenju Atlantske plovidbe.

Ovogodišnji dobitnici jubilarnih nagrada su:
10 godina
Ivica Bilić, Ljubomir Brailo, Leon Glaviškić – posmrtno, Zoran Milat, Srđan Preljević, Darijo Saulan, Zlatko Tončić, Miho Zedniček
15 godina
Ivo Burmas, Antonio Pače, Mario Soko
20 godina
Miranda Vidak Bjelokosić, Zdravko Lović, Zoran Poša, Edo Taslaman
25 godina
Ante Boro, Dubravko Buratović, Želimir Jurišić, Vlaho Šoletić
30 godina
Frano Brajević, Mirjana Moretić, Marijana Ogresta, Mladen Orlić, Lukša Radovac, Emilijo Stražičić
35 godina
Marin Brbora, Magdelena Bušlja, Blaženko Carević, Tonći Civadelić, Nikola Ćorak, Josip Greguš
Ana Jemin, Jozo Matijević, Ivo Prce, Vicko Ursić, Niko Vrtiprah
40 godina
Mato Bajo, Joso Bukarica, Slavko Didak – posmrtno, Pavo Đurić, Nikša Gavrilica, Ivan Marinov, Marin Matana, Mirjana Memed, Desimir Surjan, Miho Vlašić, Ivica Zupčić

Uz dobitnike jubilarnih nagrada, zlatnik Atlantske plovidbe uručen je pomorcima i radnicima Društva koji krajem godine odlaze u mirovinu. Dobitnici zlatnika Atlantske plovidbe: Nikša Bjelokosić, Vinko Lujak, Frano Miletić, Ivica Miljas, Romeo Nizi, Ekrem Sarić i Goran Šango.

Pročitajte još

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist