Sport

ZAGREBAČKA PREMIJERA FILMA O MIHOVILU ŠPANJI ‘Ovo je moja nova medalja posebnog sjaja’

ZAGREBAČKA PREMIJERA FILMA O MIHOVILU ŠPANJI 'Ovo je moja nova medalja posebnog sjaja'

Zagrebačka publika, a među njima i Dubrovčani sa zagrebačkom adresom, večeras je premijerno pogledala dokumentarni film ‘Skrivena strana medalja’ o proslavljenom dubrovačkom paraolimpijcu Mihovilu Španji.

-Ovo je moja nova medalja posebnog sjaja zahvaljujući cijeloj ekipi koja je radila na realizaciji filma. Redateljica i producentica Antonia Dubravka Carnerud, direktor fotografije i montažer Mišo Sorić zajedno sa Žarkom Dragojevićem koji je bio zadužen za glazbu u filmu, napravili su ogroman posao i najveće zasluge pripadaju upravo njima. Hvala svima drugima koji su na bilo koji način bili naša snaga i potpora u pravom smislu te riječi. Ekskluzivna prava na korištenje glazbe u filmu dogovorena su sa slavnim kompozitorom Zackom Hemseyem, koji je napravio glazbu za trailer serijala “Igre prijestolja”. Za koji dan imat ćemo i našu dubrovačku premijeru. Film priča moju priču, nadam se da će svatko moći pronaći i prepoznati sebe u mojem svjedočanstvu. Ako ovaj film promijeni samo jednu osobu koja ga bude gledala i pomogne joj srušiti stereotipe prema osobama s invaliditetom, smatrat ću ga uspješnim! – napisao je Španja na Facebooku nekoliko sati uoči večerašnje premijere.
Dubrovačka publika dokumentarac će moći pogledati u petak, 2. rujna u kinu Jadran s početkom u 20 sati.

-Film prati život Mihovila Španje, plivača koji je u dobi od šest mjeseci obolio od dječje paralize, a koji sa 26 medalja osvojenih na svjetskim i europskim prvenstvima te na Paraolimpijskim igrama nosi titulu najtrofejnijeg hrvatskog sportaša.

Ovo je prvenstveno njegova priča – od djetinjstva pa do današnjeg dana kada se kroz svoja unutarnja razmišljanja osvrće na vrijeme koje je prošlo, ali izražava i svoja mišljenja o situaciji u sportu, o politici oko sporta, o životu mladih danas, o obitelji, kao i o svojim strahovima te moralnim i drugim vrijednostima u koje vjeruje. Film je strukturiran kroz nekoliko vremenskih i narativnih linija koje se međusobno isprepliću, a sama priča je uokvirena kroz Mihovilova današnja razmišljanja i osjećaje vezane uz proces teške prilagodbe na život nakon prestanka bavljenja profesionalnim sportom – istaknuto je u najavi zagrebačke premijere na stranicama Hrvatskog audiovizualnog centra.

Foto: Facebook

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist