Sport

Zagreb iznenadio Libertas, gosti najavili ‘pakao’ u uzvratu

Stolni tenis Marinkolor

Stolnotenisači Zagreba nastavili su nizati iznenađenja. Naime, u prvom finalnom susretu doigravanja za prvaka Hrvatske na domaćem terenu šokirali su Libertas Marinkolor sa 4:1. U prvom dijelu sezone Pituri su dvaput lagano slavili, ali doigravanje je uvijek bila posebna priča.

Serija sad seli u Dubrovnik, druga utakmica na rasporedu je u nedjelju 15. svibnja u 17 sati, a u slučaju Libertasove pobjede igrat će se treća odlućujuća utakmica i to utorak, 17. svibnja.

Mnogi nisu vidjeli Zagreb dalje od polufinala, a oni su tu stepenicu uspješno preskočili. Sad su se našli u situaciji da su na korak do naslova prvaka. Identična situacija kao prije dvije sezone kad su u finalu s Dr. Časlom bili u podređenom položaju te ipak na kraju uzeli titulu. Libertas, pak, možda gubi 1:0, ali iskustvo i publika su na njihovoj strani. Poseban plus je ta vatrena publika tzv. Pituri, koji će sigurno biti glasni u ovako važnom meču. Uostalom, to su nakon meča i obećali domaćinima, Zagreb čeka vruće gostovanje.

Libertas Marinkolor je dobro otvorio, Miho Simović je sa 3:1 nadigrao Josipa Arbanasa. Ali, nakon toga uslijedio je mali šok za goste. Domagoj Maglić je sa 3:2 nadmudrio Nevena Juzbašića. Vodio je Zagrebov igrač i 2:1 u setovima, ali u petom setu je sve u svojim rukama imao Juzbašić. Ipak, vodstvo od 10:7 nije bilo dovoljno da zaključi meč, već je Maglić kreirao veliki preokret. Tomislav Pucar bez problema je doveo Zagreb u vodstvo svladavši Tomislava Zubčića sa 3:0 (6, 5, 7). Veliki vjetar u leđa iskoristio je Zagrebov dvojac, Maglić i Pucar su sa 3:1 (9, -8, 6, 8) pobijedili Zubčića i Simovića. Konačni udarac favoritima iz Dubrovnika zadao je Josip Arbanas nakon što je sa 3:1 (11, 8, -9, 11) nadigrao Nevena Juzbašića.

– Kad je Juzbašić izgubio dobiven meč malo smo potonuli, a oni su se digli. Iznenadio me Pucar koji je bio fantastičan, nije promašio lopticu. Nove šansa je u uzvratu, u prvom dijelu dvaput smo ih dobili tako da ništa nije nemoguće – kazao je Marko Habijanec, trener Libertasa.

– Spremali smo se zadnjih mjesec dana za doigravanje, da smo u tome uspjeli pokazalo se već protiv Starra. Ovaj rezultat je iznenađenje, ali po partijama ne izgleda tako. Pucar je trenutno bolji od Zubčića, dok su Arbanas i Maglić nešto neiskusniji ali kvalitetom kao i Juzbašić. Mi smo ovog puta pogodili taktiku, Libertas je i dalje favorit, uostalom igraju na svom terenu. Vidjeli ste njihove navijače Piture, očekujemo vrhunsku atmosferu u Dubrovniku, ali Zagreb je znao pobjeđivati i u nezgodnijim atmosferama kao što je Zadar – istaknuo je glavni trener Zagreba Goran Radanović.

Inače, susret je odigran u odličnoj atmosferi, Zagreb je imao podršku mlađe publike, Dubrovčane su pratili ‘veseli’ Pituri. Posebno zanimljivo je bilo vidjeti predsjednika Libertasa Marinka Matulovića kako skače na fantastične poene igrača obje momčadi. Svaka čast, ne viđa se rijetko da predsjednik jednog kluba toliko uživa u atmosferi finala iako rezultatski ne stoji baš najbolje.

Izvor: http://www.hsts.hr/

 

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist