Sport

ZADRŽALA POZICIJU Konjuh 22. na svijetu, u Cincinnatiju protiv Cibulkove

ZADRŽALA POZICIJU Konjuh 22. na svijetu, u Cincinnatiju protiv Cibulkove

Ana Konjuh zadržala je 22. mjesto na WTA ljestvici najboljih tenisačica svijeta, objavljenoj u ponedjeljak.

Podsjetimo, Dubrovkinja je na Rogers Cupu u Torontu predala meč 1. kola, ali je imala sreće da ni druge igračice oko 20. mjesta nisu bile pretjerano uspješne. Jedina značajna promjena dogodila se u Top 10, gdje su pobjednica i finalistica Toronta Ukrajinka Svitolina te Dankinja Caroline Wozniacki preskočile Španjolku Garbine Muguruzu te zauzele 4. i 5. mjesto.

Konjuh je i dalje najbolje plasirana Hrvatica. Mirjana Lučić-Baroni je ostala na 31. mjestu, Donna Vekić napredovala je za jedno mjesto i sad je 50., a Petra Martić pala za jedno mjesto te je sad 87. na svijetu.

Pred 19-godišnjom Dubrovkinjom je novi američki izazov, nastup na 2,83 milijuna dolara vrijednom WTA turniru iz Premier 5 serije Western & Southern Open u Cincinnatiju. Protivnica će joj u 1. kolu biti 11. igračica svijeta te 11. nositeljica turnira, Slovakinja Dominika Cibulkova.

Inače, Konjuh ove godine već ima pobjedu protiv 28-godišnje Slovakinje i to u 3. kolu Wimbledona. Ipak, ukupni omjer njihovih srazova je 1:1, budući da ju je Cibulkova svladala u 2. kolu lanjskog Roland Garrosa.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist