Zanimljivosti

ZAČUDIT ĆETE SE Tri razloga zašto ne treba piti vodu s limunom

ZAČUDIT ĆETE SE Tri razloga zašto ne treba piti vodu s limunom

Čaša tople vode s limunom je jedan od popularnijih načina za započeti dan, ali pojedini stručnjaci smatraju da su neki s tom navikom otišli predaleko.

Gotovo svi već znaju pozitivne učinke ispijanje vode sa svježe cijeđenim limunom poput činjenice da sadrži antioksidanse korisne u borbi protiv raka, te obilje vitamina C, ali manje su poznati negativni učinci ovog sad već proslavljenog pića.

Portal zdravakrava donosi loše strane popularnog pića.

1. Nema dokaza da pomaže u mršavljenju – Stručnjaci tvrde da unatač tome što mnogi tvrde da pijenje tople vode s limunom pomaže u mršavljenju  jer ubrzava probavu i djeluje kao detoksikator za to nema znanstvenih dokaza.

2. Može izazvati žgaravicu – Previše vode s limunom može izazvati žgaravicu jer je limun vrlo kiselo voće – kaže Jackie Ballou, nutricionistica iz New Yorka.

3. Može uništiti zubnu caklinu – kiselina iz limuna može uništiti zubnu caklinu koja štiti zube od karijesa i pretjerane osjetljivosti.

-Do uništenja zubne cakline može doći kad netko umjesto vode cijeli dan pije vodu s limunom, ali ako osoba popije jednu do dvije čaše vode s limunom na dan do oštećenja ne bi trebalo doći. Osim toga voda s limunom se može popiti ili brzo ili na slamku – objašnjava Ballou.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1922. U Pragu umro Vlaho Bukovac

Dulist

[FOTO] EDUKACIJSKI PROGRAM Učenici OŠ Mokošica postali ‘Mladi istraživači mora’

Dulist

DAN JE PLANETA ZEMLJE Ovo je naš dom

Dulist