Aktualno

Za Uskrs 7000 gostiju

Za Uskrs 7000 gostiju

Prema najavama iz Turističke zajednice Grada Dubrovnika, očekuje se da će uskrsne blagdane u Dubrovniku provesti oko sedam tisuća gostiju.

Otvoreno je 29 hotelskih kuća koje već bilježe dobar turistički promet i broj gostiju, uglavnom iz Španjolske, Francuske, Njemačke i Velike Britanije, za vrijeme uskrsnih blagdana će se i dalje povećavati.
 
Dobar turistički promet za vrijeme Uskrsa ostvarit će se zahvaljujući zračnim linijama iz evropskih destinacija prema Dubrovniku, a u Velikom tjednu u Dubrovnik će uploviti mega- kruzeri MSC Magnifica, MSC Musica, Grand Celebration, Costa Fortuna.
  
U suradnji s gradskim Uredom za turizam i poduzetništvo u prošlu subotu je otvoren i Uskrsni sajam u Luži, gdje će svoje uratke prezentirati i prodavati obrtnici iz sustava Tradicijskih obrta Grada Dubrovnika. Sajam je otvoren do 15. travnja od 10 do 18 sati.
  
Procesija Velikog petka tradicionalno se održava nakon službe u Katedrali ulicom od Puča i Stradunom. Na Uskrsno jutro ispred crkve sv. Vlaha organiziran je program «Malo jaje na dar dato, sretan Uskrs moje zlato», uz nastup dubrovačke klape Kaše, a gostima Dubrovnika TZ će darivati pengana jaja i tako im na simboličan način čestitati blagdan Uskrsa.
 
Ispred ureda TZ grada postavljeno je veliko oslikano uskrsno jaje, djelo slikara – naivaca iz Podravine. U info uredima turističke zajednice posjetitelji će na Uskrs dobiti prigodni poklon – pengano uskrsno jaje.
 
U tjednu nakon Uskrsa, od 13. do 15. travnja održat će se tri koncerta Smotre vrhunskih hrvatskih klapa «Aklapela» gdje će nastupiti klape FA Linđo, Luka, Subrenum, Tragos, Vinčace, Armorin, Pinguentum, Braciera, Bunari i Neverin.

Pročitajte još

[FOTO] KOD ONOFRIJEVE FONTANE Pronađeni ostatci velike gradske gustijerne

Dulist

Nila Miličić Vukosavić dobitnica nagrade HRT-a za životno djelo

Dulist

JUBILARNI MIDSUMMER SCENE FESTIVAL Za desetu godišnjicu ‘Put oko svijeta’

Dulist