Kultura

ZA ULOGU VUKA Nikoli Baći Nagrada hrvatskog glumišta

ZA ULOGU VUKA Nikoli Baći Nagrada hrvatskog glumišta

Mladi dubrovački glumac Nikola Baće nagrađen je Nagradom hrvatskog glumišta za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina u kategoriji ‘Drama’ na svečanosti održanoj u utorak navečer u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

Vrijedno priznanje dobio je za ulogu Vuka u predstavi ‘Dubrovačka trilogija’ Iva Vojnovića u režiji Staše Zurovca i izvedbi Festivalskog dramskog ansambla 66. Dubrovačkih ljetnih igara,
Podsjetimo, nagrade hrvatskog glumišta tradicionalno dodjeljuje Hrvatsko društvo dramskih umjetnika, a žiri za ‘Dramu’ čine predsjednica Željka Turčinović i članovi Danica Dedijer, Nina Erak-Svrtan, Darko Janeš i Slavica Knežević.

Inače, Nikola Baće je za ulogu Vuka Konavljanina u ‘Na taraci’, trećem dijelu ‘Dubrovačke trilogije’ Iva Vojnovića premijerno prikazanoj 9. kolovoza na 66. Igrama u režiji Staše Zurovca osvojio i Nagradu Orlando, koju na Igrama tradicionalno dodjeljuje Hrvatska radiotelevizija.

Ocjenivački sud za dramski program svoju je odluku tada obrazložio Baćinom svježom, sugestivnom te govorno i psihološki iznijansiranom kreacijom te izrazio nadu u neki novi naraštaj umjetnika koji će znati, htjeti i moći dostojno prezentirati amblematska djela dubrovačke dramske zaostavštine, koji je ovaj mladi glumac svojom izvedbom pružio.

‘Dubrovačka trilogija’, igrana u Kneževom dvoru i pred Dvorom, na programu je i nadolazećih, 67. Dubrovačkih ljetnih igara.

Pročitajte još

U SUBOTU U TEATAR! Alma Prica u sapunici ‘Španjolski komad’

Dulist

EVO ŠTO VAS ČEKA Zanimljiva gostovanja u Kazalištu Marina Držića

Dulist

U ZNANSTVENOJ KNJIŽNICI Predavanje o djelu Nikole Vitova Gučetića

Dulist