Kultura

Za šetnju s vilama po Bunić-Kabogi osiguran besplatan prijevoz

Za šetnju s vilama po Bunić-Kabogi osiguran besplatan prijevoz

U ljetnikovcu Bunić-Kaboga u petak, 28. srpnja i u četvrtak, 03. kolovoza 2017. s početkom u 20.00 sati održat će se koncerti pod nazivom Renesansni vrt u organizaciji udruge Sve ostalo je glazba i Zaklade Caboga Stiftung.

Koncerti su dio uspješnog projekta Perivoj od muzike, a glazbeno-scenski kolaž Renesansni vrt svoju je premijeru imao u kolovozu 2016. te je ujedno i dio Programa javnih potreba u kulturi i kulturnog turizma Grada Dubrovnika.

Ulaz na koncerte je slobodan, a organizator, udruga Sve ostalo je glazba, se pobrinuo i za besplatnu autobusnu liniju pa tako Libertasov autobus s oznakom ‘Posebna vožnja – Pile –Kaboga’ kreće 28. srpnja i 03. kolovoza u 19:30 s Pila, a povratak je oko 22:00 sata odmah nakon koncerta.

Spomenimo i to kako se program sastoji od nekoliko atraktivnih komponenti – g. Marojica Bijelić dočekuje goste te ih upoznaje s ljetnikovcem, njegovom bogatom poviješću i kulturom ladanja starih Dubrovčana, a članice udruge Sve ostalo je glazba – Andrea Dizdar, Vedrana Dizdar, Ana Dražinić i Nastasja Palčok, pod umjetničkim vodstvom pijanistice Ivane Jelače, izvode repertoar s djelima hrvatskih skladatelja. Svi sudionici programa su prikladno kostimirani, a svakako je važno napomenuti kako su glazbenice za ovaj program posebno odjevene u kreacije Duške Nešić-Dražić koja je svoje vilinske haljine osmislila inspirirana dubrovačkim renesansnim vrtom.

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist