Županija

ZA PRSTE POLIZATI Počeli Dani jegulje u Neretvi!

U sklopu manifestacije ”Dani jegulje u Neretvi” ovu subotu u Opuzenu je održan Sajam neretvanskih delicija na kojem su se predstavili proizvođači tradicijskih slastica, džemova, ekološki uzgojenog voća te ostalih tradicijskih proizvoda neretvanskog kraja.

Priređen je i kulinarski show, kojeg je vodio Veljko Barbieri, a ujedno su se predstavili restorani, kao i vinari Neretve i Komarne, uz nastup klapa ‘Arija’ i ‘Na kantunu’.

Dan prije održan je i okrugli stol na temu ”Očuvanje i unaprjeđenje populacije neretvanske jegulje”, uz predavača i moderatora prof. dr.sc. Branka Glamuzinu. Dane jegulje u Neretvi otvorio je župan Dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić, kao izaslanik predsjednice Republike Hrvatske.

Riječ je o trodnevnoj manifestaciji u koju su uključeni restorani s područja Neretve koji tri dana vikenda (20. – 22. 11.) nude jela od jegulje po promotivnoj cijeni i jelovnike po 100 kuna. Organizator je Udruga ‘Maškadur’ Opuzen, uz Dubrovačko-neretvansku županiju i Regionalnu razvojnu agenciju DUNEA-u, kao partnere.

Županija i DUNEA prepoznale su priču o jegulji i njezinom turističko-gastronomskom potencijalu još kroz Tematsku turističku cestu ”Neretva dolina života”, koju su oformile ove godine. Brojne posebnosti, ali i upravo specifična gastronomska priča s jeguljom u glavnoj ulozi, ono su što ovaj kraj čini drukčijim od drugih. Jegulja, uz mandarinu, može biti neretvanski brend koji će privući prave gastronomske znalce i profilirati Neretvu kao posebnu gastro turističku destinaciju.
Više o manifestaciji, program i ponudu restorana, koja je aktualna još ovu nedjelju, možete pronaći na OVOM LINKU.

Pročitajte još

Zahvalnice malim veziljama i njihovim voditeljicama

Dulist

Konavoke i Konavljani uz Crvenu jabuku pjevali za Ninu!

Dulist

POVODOM BLAGDANA VELIKE GOSPE Povećan broj policijskih službenika na terenu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija