Hrvatska

Za obnovu vukovarskog Vodotornja potrebno je ukupno 21 milijun kuna

Za obnovu vukovarskog Vodotornja potrebno je ukupno 21 milijun kuna

Među brojnim uzvanicima na Kandelori i Festi bio je i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, kao gost gradonačelnika i župana.

Uz zahvalu za dosadašnju uspješnu suradnju dvaju gradova prijatelja koja je protkana kroz sve segmente javnog djelovanja, od obrazovanja do suradnje braniteljskih udruga i razvojnih agencija DURA-e i VURA-e, gradonačelnik Penava iznio je i projekt obnove Vodotornja, simbola obrane Vukovara, a gradonačelnik Vlahušić prihvatio i rekao kako će Grad Dubrovnik rebalansom proračuna osigurati 200 tisuća kuna te pozvati sve svoje građane, tvrtke i ustanove da se pridruže.

Vukovarski vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva obnovom će se učiniti dostupnim posjetiteljima, a uredit će se na način da se ne zadire u arhitektonski izgled objekta, rekao je gradonačelnik Penava. Cijela obnova bi trebala stajati oko 20 milijuna kuna. Zato će Grad Vukovar pozvati sve hrvatske gradove, županije, tvrtke, kao i Predsjednicu i Vladu RH da se uključe u obnovu, a uz velike humanitarne koncerte koji će se održavati u sklopu ovog projekta, gradonačelnik Vlahušić rekao je kako će i u Dubrovniku organizirati humanitarni koncert za obnovu Vodotornja.

Gradonačelnik Penava se zahvalio na spremnosti Grada Dubrovnika, a gradonačelnik Vlahušić dodao je kako nikad nije previše pomagati te kako ga veseli živa suradnja dvaju gradova – heroja Domovinskog rata.

Gradovi Dubrovnik i Vukovar potpisali su povelju o prijateljstvu još ratne 1993. Suradnja gradova prijatelja otpočela je za vrijeme Domovinskog rata, a intenzivirala se nakon mirne reintegracije i povratka Vukovaraca u svoj grad. Grad Dubrovnik vodi konstantnu skrb o svom gradu prijatelju na brojnim projektima. Prilikom nedavnog posjeta, gradonačelnik Vlahušić uručio je ključeve službenog vozila, kojeg je za potrebe Memorijalnog centra donirao Grad Dubrovnik. Vrijednost donacije iznosi 200 tisuća kuna.
Sa gradonačelnikom Penavom sastao se i župan Nikola Dobroslavić, kojemu je Penava također iznio projekt obnove vukovarskog Vodotornja. Župan je kazao kako će sredstva za obnovu vukovarskog Vodotornja donirati i Dubrovačko-neretvanska županija.

Naime, vukovarski Vodotoranj obnavljat će se donacijama, a ukupan iznos koji treba prikupiti je 21.000.000 kuna. Akciju prikupljanja potrebitih sredstava pokrenuo je gradonačelnik Ivan Penava i svojim pokroviteljstvom prihvatila predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.

Pročitajte još

UPOZORENJE BANAKA Na Veliki petak neće provoditi platne transakcije

Dulist

NAGLA PROMJENA VREMENA Jutros snijeg u središnjoj Hrvatskoj

Dulist

DAN NARCISA Hrvatska među vodećim zemljama EU u prevenciji raka dojke

Dulist