Kultura

ZA KUPNJU FRIBROSCANA Ne propustite koncert Naire Asatrian

ZA KUPNJU FRIBROSCANA Ne propustite koncert Naire Asatrian

U sklopu MGF Dubrovnik u pozno ljeto, u četvrtak 22. rujna u Kneževu dvoru pijanistica Naira Asatrian će održati koncert kojim će se prihod od ulaznica donirati za kupnju FIBROSCANA.

Riječ je o ultrazvučnom uređaju potrebnom Infektološkom odjelu Opće bolnice Dubrovnik, odnosno svima nama. Ultrazvučnom pretragom elastičnosti jetre, na aparatu FIBROSCAN, koji zamjenjuje biopsiju jetre, na potpuno bezbolan i bezopasan način tijekom petominutnog pregleda utvrđuje se stupanj oštećenja jetre.  Naša bolnica nema navedeni uređaj i pacijenti moraju ići u Split ili Zagreb kako bi obavili pretragu.

Kupnjom ulaznice od 50 ili 100 kuna možete sudjelovati u globalnoj zdravstvenoj strategiji eliminacije virusnih hepatitisa B i C te oboljelima od nepravedno stigmatizirane bolesti pokazati da nisu sami.

Pijnistica Naira izvest će Sonatu u fis molu op. 26 M. Clementija, Sonatu u A duru op. 120 F. Schuberta i Sonatu u E duru, op. 109 L. van Beethovena. Gost večeri je renomirani američki pijanist James Dick koji će izvesti Beethovenovu Sonatu br. 8 u c-molu „Patetičnu“.

Početak koncerta je u 21 sat. Ulaznice se mogu kupiti u uredu Dubrovačkog simfonijskog orkestra (Slanica-Revelin), u gift shopu Dubravka na Pilama, turističkoj agenciji Perla Adriatica na Pločama i u Luži.

Pročitajte još

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

ORATORIJSKO REMEK DJELO Mozartov Requiem u Male braće

Dulist