Sport

WTA LJESTVICA Ana Konjuh 22. na svijetu

WTA LJESTVICA Ana Konjuh 22. na svijetu

Na najnovijoj WTA ljestvici najboljih tenisačica svijeta, objavljenoj u ponedjeljak, Ana Konjuh zauzela je 22. mjesto, što je za dva mjesta slabije nego prošli tjedan.

Dubrovkinja je, naime, odigrala odlično na 753 tisuće dolara vrijednom turniru iz Premier serije, ‘Bank od the West Classic’ u američkom Stanfordu, gdje ju je u četvrtfinalu zaustavila 4. igračica svijeta Španjolka Garbine Muguruza. Međutim, na WTA ljestvici su je preskočile dvije Amerikanke koje su na kraju ostvarile najbolji rezultat na tom turniru. Coco Vandeweghe je došla do finala, a Madison Keys je osvojila turnir.

Za 19-godišnjakinju nema odmora, jer već danas nastupa na 2,4 milijuna dolara vrijednom Rogers Cupu, WTA turniru iz Premier 5 serije u Torontu. U 1. kolu sastat će se s 82. igračicom svijeta, Belgijankom Kirsten Flipkens, koja se do glavnog turnira probila kroz kvalifikacije. U slučaju da svlada Belgijanku, Konjuh će se još jednom sastati sa Španjolkom Muguruzom, koja je u 1. kolu slobodna.

Inače, Konjuh je i dalje najbolje plasirana Hrvatica. Mirjana Lučić-Baroni zauzima 31. mjesto, Donna Vekić je 51., Petra Martić 86. na svijetu. Na vrhu nije bilo promjena. Najbolja tenisačica svijeta je Čehinja Karolina Pliškova, Rumunjka Simona Halep je druga, a Njemica Angelique Kerber treća.

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist