Sport

WIMBLEDON Konjuh u 1. kolu na Francuskinju Cornet

Ana Konjuh na US Openu 2013.

Ana Konjuh saznala je ime protivnice u 1. kolu Grand Slam turnira u Wimbledonu. Riječ je o 25-godišnjoj Alizé Cornet, najbolje plasiranoj (25.) Francuskinji na WTA ljestvici.

Cornet u karijeri ima osvojena 4 turnira u singlu i 2 u parovima, a svoj najbolji plasman imala je sredinom veljače 2009. godine, kad je zauzela 11. mjesto. Najveći uspjeh u Wimbledonu ostvarila je lani, kad je ‘preživjela’ do drugog tjedna. Pamti se njena pobjeda nad Serenom Williams u 3. kolu, a potom je u 4. kolu izgubila od finalistice, Kanađanke Eugenie Bouchard.

Podsjetimo, 17-godišnja Konjuh (55.) lani je u Wimbledonu s nizom od pet pobjeda stigla iz kvalifikacija do 3. kola, gdje ju je porazila 16. nositeljica, Dankinja Caroline Wozniacki. Ove godine u All England Club prvi put stiže s osvojenim WTA turnirom, i što je najbolje, osvojenim na engleskoj travi Nottinghama prije svega dva tjedna.

U slučaju pobjede nad Fracuskinjom Konjuh u 2. kolu čeka bolja iz susreta Rumunjke Andree Mitu (70.) i Bjeloruskinje Olge Govortsove (122.).

Pročitajte još

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist