Natrag
21.8.2017 23:50

facebook

twitter

google

rss

dulist

Vukovarsko srce u lapadskom srcu

19.11.2014 @ 15:44 Dulist Vaše vijesti
10;10

Podijelite:

Osnovna škola Lapad s puno ljubavi, poštovanja i zahvalnosti obilježava Dan sjećanja na stradanje i patnju Vukovara.

Simbol naše ljubavi jest plamteće lapadsko srce koje predstavlja 1050 lapadskih srca za tužno, ali ponosno vukovarsko srce. Lijepo je uvijek vidjeti najmlađe lapađane kako u tišini zahvalno slažu svijeću do svijeće očekujući toplinu i ljepotu srca kojeg uvijek rado poklanjaju našem Vukovaru.

Ove godine srce je dodatno obogaćeno i prijateljstvom koje smo ovjekovječili potpisivanje Povelje o prijateljstvu s OŠ Dragutina Tadijanovića iz Vukovara. Na ovaj način OŠ Lapad cijelu godinu živi s našim Vukovarom.

Kao i svih godina do sada, i ove godine kao jedina škola iz županije, 80 naših učenika s profesoricom Jasnom Martinović, pedagoginjom Sonjom Puhjera i ravnateljicom Mirjanom Kaznačić, sudjelovalo je na video konferenciji o Vukovaru.

Osim toga, palili smo svijeće u Vukovarskoj ulici te na Batali u Spomen parku dubrovačkim braniteljima čime smo povezali odanost dubrovačkih i vukovarskih branitelja Domovini.

U školi smo gledali filmove o stradanjima u Vukovar, čitali tekstove Siniše Glavaševića te upriličili prigodnu izložbu s vukovarskim motivima. Ovih dana vukovarsko srce uistinu je kucalo u lapadskom srcu.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana