DuList IN

Vuco oduševio Dubrovčane!

Siniša Vuco

Uvijek odlično raspoloženi, Siniša Vuco nastupio je sinoć u Culture Clubu Revelin zajedno u suradnji sa studentskim zborom.

Slijepa ulica, Tražena si roba u gradu, Rajske kočije, Ima žena nema broja, Nedjelja, Nek’ sam pijan, Podigla me iz pepela samo su neke od pjesama koje su se našle na repertoaru sinoćnjeg koncerta.

Vuco se u svojoj karijeri okušao u podjednako dobro u dva potpuno suprotna glazbena žanra zabavnom i u rocku uz ekscentrični band Živo Blato!
Vucin prvi veliki hit bila je pjesma »Molim te vrati se«, koju je na otpjevao na splitskom festivalu Melodije Jadrana u duetu sa pjevačicom Ivankom Luetić 1992. godine. Na istom festivalu je samostalno izvodio nagrađivane skladbe “Siromasi” i “Ostani”. Veliki preokret u svojoj glazbenoj karijeri napravio je u drugoj polovici devedesetih sa albumom nove narodne glazbe Volim piti i ljubiti. S ovim izdanjem postigao je veliku popularnost, unatoč radikalnoj promjeni glazbenog stila, te je singl postao jako slušan na svim zabavama.
Pisao je i skladao za mnoge popularne hrvatske izvođače kao što su Mišo Kovač, Kemal Monteno, Zlatni dukati, Alka Vuica, Vlado Kalember i drugi. Napisao je pjesmu Stari se koju izvode Marko Perković Thompson i Tiho Orlić. Dobitnik je diskografske nagrade “Zlatna Ptica” za preko 100.000 prodanih albuma (do 2001.).

 

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist