Aktualno

Vrijedno priznanje zapovjedniku DVIP-a Dubrovnik Nikši Miletiću

Vrijedno priznanje zapovjedniku DVIP-a Dubrovnik Nikši Miletiću

Nikša Miletić, zapovjednik Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Dubrovnik, dobio je pohvalnicu za doprinos razvoju sustava civilne zaštite u 2016. godini.

Pohvalnice je djelatnicima Državne uprave za zaštitu i spašavanje uručio ravnatelj Dragan Lozančić na svečanosti obilježavanja Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite u RH. Lozančić je tom prigodom istaknuo kako je ‘razvoj i djelovanje sustava civilne zaštite u Republici Hrvatskoj odgovornost i obveza svih razina uključujući svakog pojedinog građana, pravne osobe i udruge te kako je takav koncept razvijen na temeljima po kojima je funkcija sigurnosti ugrađena istovremeno kao osobni, ali i zajednički – javni interes’.

-Smatram kako nam je jedan od prioriteta pozicionirati sustav civilne zaštite kroz Strategiju nacionalne sigurnosti odnosno u Zakonu o Domovinskoj sigurnosti – rekao je Lozančić.

Na svečanosti koja je 1. ožujka održana u Virovitici uz pohvalnice su uručene i zahvalnice za posebne zasluge u razvoju sustava civilne zaštite u 201, ali i godišnje nagrade za promicanje sustava civilne zaštite te iskazanu osobnu požrtvovnost u provedbi zaštite i spašavanja stanovništva i materijalnih dobara.

Tko je sve dobio nagrade pročitajte na stranicama DUZS-a.

Foto: Facebook/DUZS

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist