DuList IN

VRIJEDNI STUDENTI RIT-a Skupili 29 tisuća kuna humanitarnom aukcijom!

Humanitarna aukcija RIT

I ove su godine studenti na poseban način obilježili blagdansko razdoblje jer su nastavili tradiciju organiziranja dobrotvorne aukcije u kojoj sudjeluju svi zaposlenici RIT Croatia i svi studenti.

Svake godine studentsko vijeće unaprijed bira primatelja sredstava koja će biti prikupljena tijekom aukcije te ju potom i organizira. Studenti i zaposlenici RIT Croatia sami doniraju različite predmete za koje se poslije natječu na samoj aukciji. Uz mnoštvo smijeha i odličnu zabavu, predmeti se tijekom licitacije prodaju za iznose znatno više od njihove tržišne vrijednosti.

Ove su godine studenti u Dubrovniku prikupili 15 tisuća kuna za Mara Cvjetkovića, sugrađanina koji je teško nastradao u prometnoj nesreći i potrebna su mu sredstva i pomoć za rehabilitaciju. Studenti kampusa u Zagrebu su pak odlučili pomoći udruzi Kamenčići (http://www.udruga-kamencici.hr/) koja pomaže osobama s mentalnom retardacijom u Šibensko-kninskoj županiji. U aukciji su za njih prikupili 14 tisuća kuna.

Toni Paskojević je student u Dubrovniku koji je predložio da se ove godine pomogne Maru Cvjetkoviću.

Mara poznajem jako dobro i nisam dvojio ni trenutka kad sam predložio da pomognemo baš njemu. Super mi je što naš koledž potiče ovakve inicijative, koje nam omogućuju da sami odabiremo kome ćemo pomoći – kazao je Toni.

Šibenčanin Ivan Tabula student je zagrebačkog kampusa RIT Croatia i predložio je udrugu kojoj je i sam pomagao.
– Bilo mi je jako drago što je usvojen moj prijedlog da pomognemo baš udruzi Kamenčići. Znam što njima to znači, a nakon što smo s njima proveli cijeli dan u Zagrebu, mnogi moji kolege žele i dalje pomagati toj udruzi. Baš sam sretan i ponosan – reći će pak Ivan.

Ova hvalevrijedna inicijativa naših studenata samo je jedna od aktivnosti kojima studenti i zaposlenici RIT Croatia nastoje pomoći drugima i dati svoj doprinos zajednici u kojoj djeluju.

Pročitajte još

KONAVOSKI DVORI Pirjani teleći obrazi kao ideja za blagdansku trpezu

Dulist

KREATIVNI PRAZNICI U LUŽI Radionica crtanja likova iz crtića na najmlađe!

Dulist

GASTRO MARE Chef Bjelko donosi svoj recept za pečenog kokota

Dulist