Grad

VRIJEDNA INVESTICIJA Prirodoslovni muzej uskoro s energetskim certifikatom

VRIJEDNA INVESTICIJA Prirodoslovni muzej uskoro s energetskim certifikatom

Peti partnerski sastanak prekograničnog projekat EX.PO AUS – Širenje potencijala UNESCO lokaliteta na Jadranu održan je od 13. do 17. listopada u Sarajevu.

Tijekom trodnevnog programa sastanka na kojem je sudjelovalo svih 12 partnera održan je niz radionica. Evaluirane su sve poduzete aktivnosti u okviru projekta i definiran je okvir za buduće djelovanje.

Grad Dubrovnik je predstavio 1.400,000 kuna vrijednu investiciju u Prirodoslovni muzej, koja će započeti uskoro. Na objektu muzeja će se mijenjati postojeći prozori i vrata te će se tom investicijom, uz ugradnju LED rasvjete i novi sustav grijanja i hlađenja, potrošnja energije smanjiti za 30 posto te će se na taj način poboljšati energetski razred objekta. Muzej će tako postati prva palača s energetskom certifikatom te će znatno smanjiti svoje troškove poslovanja.

U Sarajevu je također prezentiran do sada prikupljeni materijal za promotivni DVD koji će uz prikazivanje turističkih atrakcija, bogatog kulturnog i materijalnog naslijeđa, posebnih lokaliteta, imati i edukativan karakter.

U okvirima projekta Grad Dubrovnik također sudjeluje u publikaciji brošure koja će sadržavati opise i tehniku suhozida na našem području, uz aktivno sudjelovanje partnera iz Alberobella i Istarske županije.

Ispred Grada Dubrovnika, vodećeg partnera, sastanak je vodila koordinatorica projekta za Grad Dubrovnik Biserka Simatović.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist