Politika

“Vratit ćemo povjerenje građana u HDZ i imati svoga gradonačelnika!”

Mato Franković HDZ Komolac

Predsjednik dubrovačkog HDZ-a Mato Franković sa stranačkog skupa u Komolcu, održanog povodom 24. godišnjice osnutka HDZ-a u Rijeci dubrovačkoj, poručio je kako je važno da članovi stranke već na europarlamentarnim izborima svojim angažmanom trebaju pokazati snagu i odgovornost te osigurati pobjedu nad političkim suparnicima.

Franković je u svom obraćanju stranačkim kolegama, među kojima su bili i osnivači HDZ-a Ivo Jelić i Ante Šoljić, komentirao i aktualnu političku situaciju u Gradu s naglaskom na jačanje stranke na terenu te odnose prema nekadašnjem „Dubrovačkom dogovoru“.

– Od kada su završili izbori u dubrovačkom HDZ-u počela su se postavljati pitanja i o našoj slozi i o našoj snazi i o motivima koji stoje iza nas. Brzo smo svima pokazali kako ozbiljno mislimo. Pokazali smo da nam je najprije cilj potpuno konsolidirati stranku i aktivirati naše članove u svim temeljnim ograncima. Dokazali smo da nam je cilj jasno artikulirali ono što građani našeg Grada misle- kao u slučaju Društva prijatelja dubrovačke starine, taksista, autobusnog kolodvora, regionalizacije odnosno položaja Grada i županije u nekom budućem preustroju države. Time smo jasno pokazali kako nam je cilj zagovarati interes Grada i građana, a ne politička kalkulacija, trgovina i mešetarenje. A upravo nas nakon tog istupa na Gradskom vijeću žele uvući u raznorazne dogovore i političku trgovinu foteljama. S ovog mjesta im jasno poručujem- HDZ u tim igrama neće sudjelovati! – kazao je Franković.

Na kraju obraćanja Franković je najavio i povratak HDZ-a na vlast u Gradu.

– Svojim radom i nastupima u javnosti opravdat ćemo vaše povjerenje, drage stranačke kolegice i kolege. Vratit ćemo povjerenje građana u Hrvatsku demokratsku zajednicu i vratiti stranku na mjesto koje joj pripada. Na mjesto stranke koja ima svoga gradonačelnika i većinu u Gradskom vijeću Grada Dubrovnika! –  zaključio je Franković.

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist