Zanimljivosti

VRATIO SE IZ NJEMAČKE Liječenje Ante Jovića dobro napreduje

Ante Jović

Mladi Mokošičanin Ante Jović vratio se s operativnog zahvata u Njemačkoj, gdje su mu ortoze koje su mu stavljene u veljači sad proširene.

– Jovići su se vratili u nedjelju. Po ocjeni liječnika Ante dobro napreduje. Ortoze su trebale proširenje samo na koljenima i to je koštalo 900 eura, tako da nije bilo potrebno proširenje cijelog sustava (što bi koštalo 5500 eura). Na njima je također bilo potrebno napraviti određena poboljšanja sukladno objektivnoj primjedbi Antinih roditelja te je to napravljeno besplatno. Račun za pregled iz druge bolnice u koju su bili upućeni još nije stigao kući. Za sada nemamo podatak o iznosu – objavio je u Facebook grupi „Ante Jović <3“ naš sugrađanin Vlaho Aničić, inače glavni pokretač akcije pomoći mladom Anti.

– Što da vam kažem dragi ljudi? I veseo sam i tužan. Nakon ove obavljene kontrole liječnici predlažu u 14-oj godini života operaciju oba koljena i oba stopala. Za ruke nisu dali procjenu jer zasad ne mogu ništa reći – dodao je Aničić.

Kako se može saznati, nova kontrola u Njemačkoj je u travnju 2015. godine.

– Veseli me što su rekli da dobro napreduje i da mu se noge ispravljaju (pa su zato produžili potrebno vrijeme za nošenje ortoza), jer će onda operacije biti lakše. Rastužilo me je što će ih morati nositi još najmanje godinu i pol dana umjesto predviđenih 6 do 8 mjeseci kako je do sada bilo rečeno. Jer nije ih lako nositi. Ali izdržali su dosad i vjerujem u njih da će izdržati i dalje koliko bude potrebno. Pogotovo ako to daje nadu u dobar ishod na kraju, a daje – ističe Aničić.

– Jednom prilikom sam Antu sa njegovim ocem u dva navrata podizao u kolicima. Reći ću samo da je prema tim pomagalima olovo jednako perju. Dva odrasla čovjeka trebaju tu dobro potegnuti – opisuje Vlaho Aničić tek jedan od problema obitelji Jović.

– Obitelj putuje u Zagreb 20. listopada u nekoliko bolnica na dodatne i kontrolne preglede i konzultacije sa još nekoliko stručnjaka. Kako smo već rekli, novca ima dovoljno za tekuće troškove – zaključio je Aničić, a mi mladom Anti možemo samo poželjeti nastavak uspješnog oporavka.

Pročitajte još

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist

PLAVO DOGAĐANJE Niz prezentacija o problemu otpada u moru, demonstriran i robotski sustav

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1922. U Pragu umro Vlaho Bukovac

Dulist