Crna kronika

VOZAČI OPREZ Policija provodi 24-satni nadzor brzine kretanja vozila

VOZAČI OPREZ Policija provodi 24-satni nadzor brzine kretanja vozila

Po uzoru na TISPOL-ovu akciju, sutra, 18. listopada od 6 sati do 19. listoada do 6 sati na području svih policijskih uprava pa tako i u našoj, provest će se kontinuirani 24-satni nadzor brzine kretanja vozila. Cilj akcije je, osim represivnog, djelovati i preventivno na sve vozače, zbog čega ovu akciju i unaprijed najavljujemo.

Akcija će se provesti na velikom broju lokacija, u naseljenim mjestima, izvan naselja i na autocestama. Policijska uprava pozivala je građane da predlože  lokacije za nadzor brzine te su odabrane one najpogodnije. Koristit će se svi raspoloživi uređaji, a u provedbu će biti uključen maksimalno mogući broj policijskih službenika. Kako bi se pokrio što veći teritorij, lokacije nadzora mijenjat će se svaka dva do tri sata.

Brzina je najčešći uzročnik prometnih nesreća, često onih s najtežim posljedicama. Tako je u osam mjeseci 2017. godine u Republici Hrvatskoj od ukupno 216 poginulih osoba u prometnim nesrećama njih 81, odnosno 37,5% poginulo zbog nepropisne i neprilagođene brzine.

Rezultati akcije bit će objavljeni 19.10.2017. godine na web stranici policijske uprave i Ministarstva unutarnjih poslova.   

Mole se zainteresirani mediji koji žele popratiti ovu akciju da se radi dogovora jave na telefon 443-220.

Pročitajte još

MAJKA TEŠKO OZLIJEĐENOG MALOLJETNIKA ‘Sin mi je mislio da je gotov’

Dulist

OSUMNJIČENI GRAĐEVINARI Radovima u Novoj Mokošici poremetili statiku zgrade na susjednoj parceli

Dulist

31-GODIŠNJAK NANIO TEŠKE OZLJEDE MALOLJETNIKU Potukli se psi, a potom i njihovi vlasnici

Dulist