Natrag
22.8.2017 15:14

facebook

twitter

google

rss

dulist

Vodovodu odobreno 30-ak projekata vrijednih 80 milijuna eura

3.6.2015 @ 13:32 Dulist Grad

Podijelite:

Više od trideset projekata iz područja vodoopskrbe i odvodnje na predjelu Dubrovnika vrijednih oko 80 milijuna eura ima načelnu suglasnost za sufinanciranje iz fondova EU, rečeno je na konferenciji za novinare u srijedu u Dubrovniku.
Naime, svi projekti su odobreni od JASPERS tima, glavne uprave za regionalnu politiku Europske komisije, 27. svibnja 2015. godine, a kako je na konferenciji istaknuo dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić, najvažniji među njima je pročistač za vodu na rijeci Ombli.
”Ovi projekti će biti djelomično financirani iz EU fondova u iznosu od 70-ak posto. Najvažniji među njima je pročistač za vodu. Za taj projekt će međunarodni natječaj biti zatvoren 24. lipnja, a Dubrovčani bi trebali dobiti pročistač za vodu do jeseni 2016. godine”, rekao je Vlahušić.
Predsjednik Uprave Vodovoda Valentin Dujmović istaknuo je kako su svi ovi projekti od izuzetne važnosti za Dubrovnik, ali i okolne općine, te istaknuo kako bi uskoro mogao krenuti projekt vrijedan 10-ak milijuna kuna.
”Uskoro bi mogao početi i projekt koji je nedavno prijavljen Hrvatskim vodama, a zahvaća predjele Štikovica – Vrbica – Lozica – Mokošica. Riječ je o kanalizaciji i vodoopskrbi, a vrijednost je nešto malo iznad 10 milijuna kuna”, rekao je Dujmović te zaključio kako JASPRES-ov tim nije imao nijednu značajniju primjedbu na prijavljene projekte.
Inače, rok za završetak projekata je 2023. godina.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana