Grad

Vodovod: Zatonjani, priključite se na sustav fekalne odvodnje

Vodovod: Zatonjani, priključite se na sustav fekalne odvodnje

Vodovod Dubrovnik poziva mještane Malog Zatona da podnesu zahtjeve za priključenje na sustav fekalne odvodnje. Nakon što su dovršeni svi radovi na izgradnji tamošnjeg kanalizacijskog sustava, uključujući i završne radove, tj. asfaltiranje ceste, stekli su se svi uvjeti za početak priključivanja na novoizgrađenu mrežu odvodnje.

Podsjećaju kako će se izgradnjom ovog sustava te priključenjem tamošnjih korisnika riješiti i problem mogućeg onečišćenja izvorišta Palata jer će objekti koji se nalaze u njegovoj blizini i čije su septičke jame ugrožavale njegovu sanitarnu ispravnost sada biti priključene na kanalizacijsku mrežu. Cjelokupna investicija bila je vrijedna 6,7 milijuna kuna, od čega je projekt u iznosu od 90% sufinanciran od strane EU i Hrvatskih voda.

Iako za stavljanje ovog sustava u funkciju preostaje još dovršiti njegovo priključivanje na elektroenergetsku mrežu, u međuvremenu se mogu odvijati pojedinačni građevinski radovi na izgradnji samih priključaka, tj. spajanju tamošnjih domaćinstava i gospodarskih objekata na Vodovodovu mrežu fekalne odvodnje.

Ovisno o brzini izvođenja radova od strane HEP-a, sustav bi mogao biti u funkciji do Uskrsa, a mještani koji podnesu zahtjeve u tom roku i spojeni.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist