Grad

Vodovod mijenja 50 godina star cjevovod u Uvali Lapad

Vodovod mijenja 50 godina star cjevovod u Uvali Lapad

Dubrovački Vodovod u idućih će 15 dana raditi na zamjeni starog i dotrajalo kanalizacijskog sustava u Uvali Lapad. Sve kako bi se dugotrajno osiguralo čisto more na plaži u Uvali.
-Dio je to aktivnosti usmjerenih na sanaciju svih kanalizacijskih objekata i mreže odvodnje u sklopu priprema za turističku sezonu, a koje je Uprava Vodovoda od ove godine uvela kao godišnju obvezu. Radovi na obnovi kanalizacijskog sustava u uvali Lapad izvode se u suradnji s investitorom koji tamo trenutno izvodi radove. Tako je dogovoreno kako će investitor o svom trošku izvesti dio građevinskih radova, tj. potrebne iskope, dok će Vodovod izvršiti zamjenu i montažu cijevi. Dosadašnji cjevovod koji je star pola stoljeća zamijenit će moderne cijevi od stakloplastike, a napravit će se i nova reviziona okna – navode iz Vodovoda. Također obavještavaju kako u vrijeme zamjene cjevovoda može doći do kratkotrajnih preljeva otpadnih voda.
-Novi sustav značajno će unaprijediti sustav odvodnje te osigurati dugotrajnu sanitarnu ispravnost na tom dijelu uvale Lapad – ističu iz gradske tvrtke.

Pročitajte još

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist