Županija

VODOVOD Kako izgraditi kanalizaciju od Malog Stona do Luke?

VODOVOD Kako izgraditi kanalizaciju od Malog Stona do Luke?

U prostorijama Vodovoda Dubrovnik održan je hitni radni sastanak s načelnikom Općine Ston Vedranom Antunicom na temu realizacije projekta izgradnje kanalizacijskog sustava Mali Ston-Hodilje -Luka.

Sastanak je sazvan na inicijativu predsjednika Uprave Vodovoda Valentina Dujmovića, a s ciljem rješavanja svih problema koji koče uspješan dovršetak ovog za Općinu Ston bitnog komunalnog projekta te kako bi se spriječile moguće negativne posljedice po općinski proračun.

-Rješavanjem financijskog okvira ovog 8,8 milijuna vrijednog projekta prije nešto više od dvije godine Općina Ston se ugovorom obvezala riješiti imovinsko-pravne odnose, ali isto do danas nije napravljeno. Kako je u interesu svih strana da se ovaj projekt uspješno završi, na sastanku je usuglašeno da će Vodovod Dubrovnik putem svoje pravne službe pomoći Općini u rješavanju imovinsko-pravnih odnosa – ističu iz Vodovoda.

Ovaj projekt financira se sredstvima Hrvatskih voda u iznosu od 90 posto ukupne vrijednosti investicije, a ugovor s Hrvatskim vodama predviđa povrat cjelokupno utrošenog iznosa ukoliko se projekt ne realizira do kraja ove godine, odnosno ne ishoduje uporabna dozvola.

To znači da je, u slučaju da se projekt iz bilo kojeg razloga ne realizira u roku, Općina Ston dužna po ugovoru Hrvatskim vodama vratiti sav do tada potrošeni novac. Kako bi se izbjegao takav scenarij, koji bi za Ston bio veliki financijski udarac, na sastanku je dogovoreno da se zajedničkim snagama učini sve kako bi se projekt uspješno realizirao.

-Njegov eventualni dovršetak do kraja godine omogućit će spajanje na kanalizacijski sustav oko 150 tamošnjih domaćinstava, što će značajno doprinijeti zaštiti tamošnjeg akvatorija i Malostonskog zaljeva kao jedinstvenog područja za uzgoj kamenica – kažu iz Vodovoda.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist