Aktualno

Vodovod bi sad posudio ovršeno!?

Vodovod bi sad posudio ovršeno!?

Vodovod Dubrovnik nije, niti može biti, krivac za situaciju u kojoj se našla dubrovačka opća bolnica. Uprava Vodovoda u ovom je slučaju reagirala na jedini mogući način, štiteći vlastito poslovanje, zaposlenike i korisnike, priopćili su iz Grada.

Priopćenje donosimo u cjelosti:
"Pregovori oko duga između Vodovoda i Opće bolnice Dubrovnik traju pune dvije godine i tijekom tog razdoblja održani su mnogi sastanci između uprave bolnice, Vodovoda i Dubrovačko-neretvanske županije i to, između ostaloga, i na inicijativu Grada Dubrovnika.

Vodovod Dubrovnik  je nudio brojna rješenja nastalog problema, među kojima i mogućnost kompenzacije duga preko Hrvatskih voda.

Kada je postalo očito da će Vodovod morati krenuti u prisilnu naplatu duga, Grad Dubrovnik zatražio je da se ona provede na način koji neće ugroziti poslovanje bolnice.

Tijekom jutra, 13. prosinca, obaviješteni smo o činjenici da je provedena prisilna naplata duga koju je Vodovod morao poduzeti, obzirom na to da istječe zastara i uprava Vodovoda bi, da ju je propustila provesti, oštetila vlastito poduzeće. Izvršena je ovrha samo na onaj dio duga na koji ističe zastara, no ne i na ukupni dug.

Ipak, direktor Vodovoda najavio je mogućnost povrata dijela novca Općoj bolnici Dubrovnik kojim bi se već tijekom sljedećih nekoliko dana, u obliku posudbe, bolnici omogućilo normalno poslovanje.

Također, Grad Dubrovnik je solventan i ako Opća bolnica od Grada zatraži pomoć, rado ćemo to odobriti.

U protekle dvije i pol godine Grad Dubrovnik uložio je značajna sredstva u dubrovačku bolnicu te će  s time nastaviti i u budućnosti, ako nam uprava bolnice i Dubrovačko-neretvanska županija to dozvoli, s obzirom na to da financiranje zdravstva nije u nadležnosti gradova.

Između ostaloga, Vodovod Dubrovnik je , samoinicijativno snizio cijenu vode za opću bolnicu te ona od 1.1. 2011. plaća cijenu vode za kućanstvo, a ne kao ranije za gospodarske subjekte. Time smo omogućili bolnici uštedu od oko 600 tisuća kuna u tekućoj godini. Također, uprava vodovoda u nekoliko je navrata upozoravala ravnatelja bolnice da treba provjeriti stanje cjevovoda unutar bolnice, obzirom na velike gubitke vode i nelogično veliku potrošnju, ali uprava bolnice nije imala sluha krenuti u rješavanje tog problema.

Bolnica zbog svojih financijskih problema ne smije uskratiti građanima ljudska, zakonska niti prava pacijenata, a ako svoje obveze nije u stanju sama servisirati, Grad Dubrovnik kao partner joj stoji na raspolaganju."

 

Pročitajte još

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo