Aktualno

Voditelju projekta na Bosanci zbog prevare doživotna zabrana bavljenja financijama

Voditelju projekta na Bosanci zbog prevare doživotna zabrana bavljenja financijama

Voditelj projekta na Bosanci tzv. Fenestra Village Craig Cameron, kažnjen je u svojoj domovini zbog sudjelovanja u nekoliko prijevara teških milijune eura. On je kažnjen s 350 tisuća funti i doživotnom zabranom obavljanja financijskih djelatnosti zbog prevare čak 880 ulagača.

Dubrovačkoj javnosti Britanac Cameron je poznat kao kritičar Županije DN i župana Nikole Dobroslavića kojeg je u nekoliko navrata prozivao za kočenje projekta na Bosanci za kojeg nikada nije imao potrebne dozvole.

Zemljište na Bosanci kupljeno je 2005. godine kroz dva fonda Barclays Plc i Equity Trust, a namjeravali su graditi 26 vila u vrijednosti 36 milijuna eura. Američki fond NCH Capital projekt je preuzeo 2010. godine , a nedavno su zbog poteškoća s realizacijom njegovi hrvatski predstavnici najavili podizanje kaznene prijave protiv županije i njezinih tijela. Voditelj projekta Cameron je sada kažnjen zbog gubitka 38 milijuna eura stranih ulagača, slijedom loših poslovnih odluka i investicija za koje je bio zadužen u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Bugarskoj

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist