Politika

VLAST POD SVAKU CIJENU Vlahušić bi na izbore i s osuđujućom presudom i bez HNS-a

Andro Vlahušić

Kakva god bila presuda, bit ću kandidat za gradonačelnika. To je moj izbor. A hoće li me HNS podržati je njihov izbor. Neovisno o njihovom izboru bit ću kandidat za gradonačelnika – izjavio je danas na konferenciji za medije bivši gradonačelnik i predsjednik dubrovačkog HNS-a Andro Vlahušić.

Dodao je kako će o tome hoće li biti kandidat HNS-a ili će se kandidirati samostalno ovisiti o tome što će stranka i on osobno odlučiti, te dodao kako ostaje u HNS-u u svakom slučaju.

– Na neki način mi je drago da sam od ponedjeljka slobodan čovjek i nisam više gradonačelnik. Onda će sve to biti stvar osobnog izbora – rekao je Vlahušić.

– Nakon presude, kakva god ona bila, mandat na sve funkcije u stranci stavit ću na raspolaganje Predsjedništvu stranke. Neka oni donesu odluku jer ne želim biti uteg HNS-u niti ikom drugom – dodao je Vlahušić.

– S veseljem očekujem presudu Vrhovnog suda i što god u njoj bude pisalo, ja ću je prihvatiti. Odgovorno tvrdim da je temeljena na lažnom iskazu Denisa Orlića, protiv kojeg ću nakon presude Vrhovnog suda podignuti privatnu tužbu zbog lažnog svjedočenja, i na šutnji Pera Vićana – rekao je Vlahušić.

Saborski zastupnik i član Glavnog odbora HNS-a Goran Beus Richembergh na to je dodao kako vodstvo stranke u potpunosti podržava Vlahušića u njegovoj kandidaturi.

– Prema presudi ćemo se odnositi kao legalisti. Cijenimo Vlahušićevu gestu u davanju na raspolaganje svih mandata u stranci. Kako ćemo odlučiti, vidjet ćemo kad dobijemo izričaj presude. Nećemo ništa prejudicirati. Zasad ima punu potporu vodstva – rekao je Beus Richembergh.

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA] MATO FRANKOVIĆ HDZ je u Dubrovniku apsolutni pobjednik!

Dulist

U Petilovrijence tek pomalo pristižu članovi HDZ-a

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ (SDP) Idu nam na ruku rezultati izlaznih anketa. HDZ je u problemu

Dulist.hr