Aktualno

Vlahušićev apel za POS

Vlahušićev apel za POS

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić ponovno je uputio 'požurnicu' Vladi RH, ovog puta zapravo samoj premijerki, vezano za projekt POS Mokošica II.

A riječ je podjetimo o projektu za kojega je, podjetimo, još krajem mandata prošle gradske uprave bio raspisan natječja i napravljena lista prvenstva za stanove, zajendo s onom za POS u Solitudu.

Kako ističu iz gradske uprave, nakon što je početkom srpnja o istoj temi pisao potpredsjedniku Vlade i predsjedniku NO Agencije za upravljanje državnom imovinom Petru Čobankoviću, gradonačelnik je danas pismo poslao samoj premijerki Jadranki Kosor. Sve vezano za neriješene imovinsko – pravne odnose na zemljištu gradnje projekta POS II Mokošica.

U pismu predsjednici Vlade Vlahušić među ostalim ističe kako 'samo 178 m2 državnog zemljišta stoji na putu projektu koji je od najveće važnosti za mlade dubrovačke obitelji koje zbog visoke cijene stambenog prostora problem stambenog zbrinjavanja nisu u stanju riješiti same.'

– U travnju ove godine Agenciji za upravljanje državnom imovinom smo dostavili svu dokumentaciju i zahtjev za prijenosom navedene čestice, što se do danas nije dogodilo. Štoviše, iz Agencije za upravljanje državnom imovinom već pola godine nismo dobili nikakav suvisao odgovor.

POS II – Mokošica je projekt vrijedan preko 40 milijuna kuna, a 8 zgrada koje će se, prije ili kasnije izgraditi, imale bi korisnu površinu veću od 5500 m2, i doista je nelogično da zbog čestice od samo 270 m2 koju bi AUDIO trebao prenijeti Gradu Dubrovniku ne možemo riješiti jedini preostali imovinsko-pravni problem na zemljištu u obuhvatu projekta.

Grad Dubrovnik je u proteklih godinu dana u više navrata kontaktirao s Agencijom za upravljanje državnom imovinom uključujući i potpredsjednika Vlade i predsjednika upravnog vijeća Agencije Petra Čobankovića, ali bez uspjeha.
Stoga Vam upućujem ovaj apel kako bih Vam ukazao na potrebe građana, ali i kako bi Vaši suradnici i Vi osobno uvidjeli kako bi se pravovremenom detekcijom i otklanjanjem sitnih propusta u upravljanju državnom imovinom u Republici Hrvatskoj više radilo, gradilo i stvaralo u korist hrvatskih tvrtki i hrvatskih građana – apelirao je gradonačelnik na premijerku Kosor.
 

Pročitajte još

Dragovoljci HRM Dubrovnik na prijemu kod komodora Dojkića

Dulist

DODIJELJENO DESET ‘A’ DRŽAVNIH STIPENDIJA Saznajte tko su najbolji studenti Sveučilišta u Dubrovniku

Marko Džamarija

SANITAT POZIVA Javite se ako želite banak na gruškoj placi

Dulist